Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Z naštvání po porážce obrovská radost. Je to neskutečný výsledek, řekl o čtvrtfinále Kacetl

Oslavy po prohraném zápase, navíc derby? Ano, přesně tak vypadala atmosféra v kabině hokejistů Pardubic. Dynamo sice padlo na domácím ledě s rivalem Hradcem Králové. I tak si ovšem zajistilo přímý postup do čtvrtfinále a po špatném startu do ročníku se postaralo o nečekaný úspěch. "Je to neskutečný výsledek vzhledem k tomu, jak to tady vypadalo na začátku sezony," řekl v záplavě pozitivních emocí brankář Ondřej Kacetl.

Pardubický Ondřej Kacetl se snaží zasáhnout proti Lukáši Vopelkovi z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Právě Kacetl je jedním z hlavních strůjců pardubického postupu do čtvrtfinále. Po slabším začátku se rozchytal k parádním výkonům a ve druhé polovině základní části pomohl vytáhnout Dynamo do horní poloviny tabulky. "Gólman bez týmu máloco udělá. Sám vychytá maximálně jeden zápas ze třiceti, možná ze čtyřiceti. Tým potřebuje gólmana a gólman potřebuje tým, funguje to jako skládačka," konstatoval Kacetl, který popsal i okamžité emoce po dohraném derby.

"První bylo obrovské naštvání, že jsme si to neuhráli sami. Poté jsme viděli výsledek z Vítkovic a v kabině propukla obrovská euforie. Asi nikdo nepočítal s tím, že to dokážeme," nastínil.

Přímým postupem do čtvrtfinále si pardubičtí hráči zařídili také vítané volno, protože předkolo startuje už v úterý. "Byla tam dlouhá reprezentační pauza a pak přišly tři zápasy rychle za sebou. Nebylo by příjemné hrát hned v úterý znovu, takhle se můžeme lépe připravit," kvitoval sedmadvacetiletý brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Hradec Králové

A aniž by v době rozhovoru již věděl, že Dynamo narazí na Třinec, zdůraznil svou víru v postup proti jakémukoliv soupeři. "Máme na to, abychom potrápili každého. Půjdeme si zápasy užít, ale zároveň je odmakat naplno. A určitě můžeme něco uhrát," podotkl Kacetl.

Sérii s Oceláři naopak s radostí vyhlíží pardubický obránce Josef Hrabal, který v Třinci odehrál osm extraligových sezon a v sezoně 2010/11 v jeho dresu slavil i mistrovský titul. "Zápasy s Třincem jsou pro mě vždycky speciální zážitek a moc se na ně těším. Je to samozřejmě hodně silný tým, který má spoustu skvělých individualit," prohlásil Hrabal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články