Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Z lajny do lajny? Nevadí. Musíme najít správné spoluhráče na čtvrtfinále, říká Pastrňák

Paříž – Zatím na mistrovství světa střelecky nezáří, stále čeká na svou první trefu, i přesto je David Pastrňák s dosavadním výsledkem spokojen. Není podle něj kam spěchat, rozhodující duel bude až ten čtvrtfinálový. Do té doby je třeba sladit kvalitní hru v obraně i útoku.

David Pastrňák v zápase s Finskem
zdroj: Reuters

"Hrajeme dobře. Útočně se nám až na zápas proti Norům dařilo. Snažíme se vymazat chybičky, které děláme. Proti Norům už jsme hráli dobře v obraně a naopak nám to nepadalo v útoku. Musíme to spojit, aby to šlo obojí a připravit se na čtvrtfinále," shrnul v kostce vystoupení národního týmu na turnaji Pastrňák.

"Vždycky budou rezervy. Musíme chodit víc do brány a před brankáře, blokovat víc střel. Mohl bych takhle povídat celý den," vypočítával Pastrňák věci, na kterých je třeba zapracovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Pastrňák: Ještěže jsou tu Češi, atmosféra je prázdná

Střílení gólů není to hlavní, míní dvacetiletý útočník Bostonu. Na svém kontě na MS má zatím čtyři asistence. "Mně je to zatím jedno. Nechci to řešit, všichni o tom mluví. Trochu mě mrzí, že je to všechno o gólech. Jsem spokojený, že vyhráváme, tedy až na zápas s Kanadou. Hokej je týmový sport," uvedl.

Nevadí mu ani, že ho trenéři přemísťují z útoku do útoku a protáčí parťáky. Hrál s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou, s Jakubem Voráčkem i s Janem Kovářem a Tomášem Zohornou. "Jsem zvyklý chodit z lajny do lajny. Musíme najít správné spoluhráče hlavně na čtvrtfinále," zdůraznil.

Pastrňák se těší na plný dům

Drobně lituje, že na posledních dvou zápasech s Norskem a Slovinskem nebylo tolik fanoušků jako o prodlouženém víkendu. "Ještěže jsou tady nějací Češi, ale ta atmosféra je prázdná," posteskl si.

V neděli odpoledne čeká český tým nevyzpytatelná Francie, která potrápila i favorita favoritů Kanadu. "Tady není snadný soupeř. Jsou domácí, fanoušci je budou hnát dopředu, takže to nebude nic lehkého, ale musíme se soustředit na náš výkon. Když budeme hrát tak, jak umíme, budeme určitě lepší," prohlásil Pastrňák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články