Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Winter Hockey Games se odkládají až na prosinec 2023

Hokejové zápasy pod širým nebem, původně plánované do Špindlerova Mlýna a poté na letošní prosinec do Prahy, odložili organizátoři Winter Hockey Games o další rok na prosinec 2023. O opětovné změně data akce informovali pořadatelé.

Organizátoři odmítli, že by tím vzdali snahu uspořádat mimořádnou hokejovou událost pod otevřenou oblohou, jejíž tváří má být navíc Jaromír Jágr. Legendární útočník a majitel extraligového Kladna oslavil v únoru padesátiny a naznačil, že hráčskou kariéru si prodlužuje z velké části i kvůli možnosti si pod širým nebem zahrát.

"Winter Hockey Games už jsme dvakrát překládali, což nám způsobilo značné ztráty. Situace ohledně cen energií a podobně není jednoduchá. Teď by ta organizace byla hrozně náročná. Akci v O2 areně jsme chtěli zorganizovat jako odvetu v nejkratší možné době od zápasu v Bratislavě a únor vyšel jako logický i s ohledem na termín olympijského turnaje v Naganu v roce 1998," vysvětlila za pořadatele Andrea Bársony.

Po posledním odložení akce pod širým nebem měli pořadatelé dvě možnosti. "Jednou bylo vyhlásit insolvenci, druhou pak bojovat a jako sportovci se s tím poprat. Zvolili jsme druhou možnost," doplnil Tomáš Janků z produkce společnosti Eniva. "Již 5. prosince tak odejde všem držitelům vstupenek informační dopis o tom, že si budou moct vybrat ze tří náhradních variant. První bude nechat si vstupenky na prosinec 2023, druhou možností je výměna za lístek na únorový zápas legend, třetí pak proplacení peněz zpátky," řekl Janků.

V původním termínu v prosinci roku 2020 se měla přímo na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru odehrát dvě extraligová utkání. Jedno mezi Kladnem a Pardubicemi, ve druhém proti sobě měli nastoupit hokejisté Sparty a Hradce Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy.

Loni měli organizátoři mimořádné akce ve Špindlerově Mlýně již téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření souvisejících s koronavirem by ale na zápasy mohlo tehdy přijít maximálně tisíc fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články