Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Winnipeg představil nové dresy pro NHL

Winnipeg - Hokejisté Winnipegu Jets představili dresy pro premiérovou sezonu v NHL. Modré a bílé trikoty poprvé ukázali při slavnostním ceremoniálu na letecké základně kanadské armády, se kterou klub úzce spolupracuje.

Hráče v dresu Atlanty letos v NHL už neuvidíme
zdroj: Isifa/EPA autor: Rhona Wise

"Chtěli jsme připomenout historii hokeje ve městě a také vzdát hold kanadskému letectvu, které bylo inspirací pro nový znak," prohlásil na serveru Nhl.com viceprezident a generální manažer klubu Kevin Cheveldayoff.

Jets v kanadském městě působili už v letech 1979 až 1996, pak se však mužstvo přestěhovalo do Phoenixu. Do Winnipegu se NHL vrátila letos v létě po přesunutí týmu z Atlanty. Po návratu do Kanady začal klub úzce spolupracovat s armádou a mimo jiné na její charitativní konto přispěje milionem dolarů.

V modrých domácích dresech se Jets poprvé fanouškům představí 20. září v přípravném utkání s Columbusem. První soutěžní zápas čeká Jets 9. října na domácím ledě proti Montrealu Canadiens.

Winnipeg představil logo již na konci července. "Cítili jsme, že si klub musí vybudovat silnou sportovní identitu. Chtěli jsme vyjádřit název Jets (Tryskáči), což se nám myslím podařilo díky odkazu na zdejší významnou historii vzdušných sil," řekl Mark Chipman ze společnosti North Sports & Entertainment, která se na tvorbě loga podílela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články