Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Will: Není to jen moje zásluha. Kluci přede mnou padají do střel, ale to spousta lidí nevidí

Obrovská obětavost a ochota podstoupit rizika spojená s vlastním zdravím stály podle gólmana Romana Willa za vyrovnáním Liberce ve finálové sérii play-off na 1:1. Měl tím na mysli především hru Bílých Tygrů ve dvou přesilovkách Ocelářů pět na tři. Výkon mužstva se mu ale zamlouval po všech stránkách a věří, že ve městě na řece Olši v něm bude vítěz základní části pokračovat.

Liberecký brankář Roman Will
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šestadvacetiletý Will ve druhém finále zářil a v klíčových momentech vytáhl mnohdy zázračné zákroky. Jakoukoli slávu a ocenění vlastního výkonu však odmítal.

"Ne, určitě nejde o moji zásluhu. Možná, že to spousta lidí nevidí a neuvědomují si to, ale kluci tam nasazují vlastní život, když tam po hlavě padají do střel. A nemají vůbec takovou výstroj, jak mám já. To je něco neskutečného. Klobouk dolů před nimi. Není to nikdy moje zásluha, já bych bez těch kluků nebyl nic. Hrozně si vážím toho, jaké máme v týmu srdcaře a jakou máme celkově partu," řekl Will.

Třinec měl v pátek dvě dlouhé početní výhody pět na tři, kdo ví, jak by zápas dopadl, kdyby udeřil z té první za bezbrankového stavu zkraje druhé třetiny.

"Asi to byla jedna ze zásadních věcí, ale my jsme celý ten zápas odehráli výborně. Blokovali jsme střely a padali do nich, bruslili jsme, hráli jsme jako tým a mohli se spolehnout jeden na druhého. A to je přesně to, co chceme. Jsem rád, že jsme to ukázali a zase to u nás naskočilo," pochvaloval si Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. finále play-off Liberec - Třinec

Pro Severočechy byla výhra úlevou, stav 0:2 před zápasy v Třinci by znamenal výrazný pokles jejich šancí na dobytí mistrovského titulu.

"Je samozřejmě příjemnější vyhrávat než prohrávat. A já si vážím toho, že jsme druhý zápas vyhráli a série je vyrovnaná, ale i kdyby to bylo 0:2, člověk se nemůže hroutit. Jsem pyšný na kluky, jak to přede mnou odehráli. Bylo to z naší strany výborné utkání plné nasazení a celá kabina je šťastná za vítězství," konstatoval Will.

Kde se za necelých 24 hodin od prvního zápasu vzala taková změna a výrazné zlepšení? "Jsme tým s dost zkušenými hráči, navíc máme výborné trenéry, takže to není o tom, že bychom tam na sebe řvali a nadávali si, spíš bylo potřeba se uklidnit po té úvodní porážce. Máme v týmu zároveň i hodně mladých kluků a přece jen je to už finále, takže v tom může být i drobná nervozita. První zápas jsme se s ní prali, ten druhý už ne."

Brankář s epizodní zkušeností ze slavné NHL rovněž připustil, že Liberec se potřeboval aklimatizovat. "A to hlavně na ten úplně jiný styl hry, jakým hraje Třinec v porovnání s Kometou. Samozřejmě je škoda, že jsme tím ztratili první zápas, ale teď se začíná zase znovu a čekají nás další zápasy v Třinci," uvedl Will.

Druhá finálová bitva už byla také výrazně vyhrocenější a bylo v ní mnohem více emocí. "Je to finále extraligy, takže je jasné, že to bude vyhecované. Bude se hrát do těla, občas přijde nějaká sekerka do lýtka, ale tak to prostě je a patří to k tomu," podotkl Will.

Sám se ale během utkání snaží držet ve své pomyslné bublině. "Já se snažím držet úplně mimo, protože jsou věcí, které neovlivním. Můžu ovlivnit jen to, co se mě opravdu týká. Cokoliv dalšího je pro mě zbytečné nějak řešit," vysvětlil Will.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články