Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Will: Byla to super série. Formu jsme proti Spartě načasovali ideálně

Hokejisté Liberce udělali první krok za úspěšnou obhajobou loňského stříbra. Zvládli předkolo play-off proti Spartě, navíc v nejkratším možném termínu tří zápasů, takže před čtvrtfinálovou bitvou s Hradcem Králové ušetřili i spoustu sil.

Brankář Liberce Roman Will
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Byla to super série a já jsem rád, že my jsme byli ti šťastnější. Před sérií se mi honilo v hlavě všechno možný, jsem tedy rád, že jsme ideálně načasovali formu na ty tři zápasy. Věřím, že to stupňujeme ve správný čas. Těch 3:0 vypadá krásně, ale kdo ty zápasy viděl, tak musel vidět, kolik tam oba týmy nechaly," řekl gólman Roman Will.

Sparta byla zcela jiným týmem v porovnání s jejím vystoupením při druhém duelu v Liberci, kde se prezentovala bezkrevným výkonem. "Vůbec nevypadali nijak odevzdaně, bojovali a makali, jak to má v play-off být. Sparta je vždy Sparta, tedy hodně těžký soupeř. A zaslouží respekt," zdůraznil Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberečtí hokejisté vyřadili pražskou Spartu

Ve druhém utkání si první zákrok připsal v čase 25:58, v pátek byl naopak od úvodního buly pod palbou a zaznamenal celkem 36 úspěšných zákroků.

"Zachytal jsem si pořádně, ale takové zápasy jsou potřeba. Minulý zápas byl extrémně těžký, protože za prvních 25 minut jsem neměl zákrok, zatímco ve třetím utkání do toho dala Sparta všechno a zkusila to. Klobouk dolů před nimi, jak do utkání nastoupili," ocenil Will soupeře.

Stejně jako i ostatní hráči měl radost z ukončení série. "Těch 3:0 je určitě lepší, než kdyby se nám série protáhla třeba až na pět zápasů. Odpočineme si, ale práce pro nás nekončí. A proti Hradci, který má výborný tým, do série chceme zase vletět. Jak proti Spartě," prohlásil Will.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články