Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Washington vyhnal Budaje z brány. Plekancovi ubránění McDavida výhru nepřineslo

Radost hokejistů Washingtonu po gólu v síti Los Angeles
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Washington vyhnal po čtvrtém gólu z branky Petera Budaje, který přitom v předchozích dvou zápasech neinkasoval a jeho neprůstřelnost se zastavila na 147 minutách. Slovenský gólman si připsal jen jedenáct zákroků, postupně ho překonali Lars Eller, Marcus Johansson, Brett Connolly a T. J. Oshie. Pátou trefu přidal Justin Williams. Domácí brankář Philipp Grubauer kryl 38 střel.

"Oba naši gólmani jsou ohromní. Podle mě máme nejlepší brankářskou dvojici v lize. Když dostane Holts (Braden Holtby) volno, Grubi (Grubauer) všem dokazuje, že umí být stejně tak skvělý," chválil gólmany Washingtonu kapitán týmu Alexandr Ovečkin, jemuž klub před úvodním vhazování uspořádal slavnostní ceremoniál. Ruský útočník, který si nedávno připsal tisící bod v soutěži, dostal například od majitele Capitals Teda Leonsise za dosažený milník zlatou hokejku.

Duel gólmanů rozsekl v Montrealu až v nájezdech Leon Draisaitl, který vyzrál na Ala Montoyu střelou mezi betony a v rozstřelu se prosadil jako jediný. Brankář Edmontonu Cam Talbot zaznamenal pátou nulu sezony - nepustil žádnou z 22 střel a v nájezdech kryl všechny tři pokusy.

"Hráli jsme proti týmu s hodně rychlými a talentovanými hráči. Navíc, pro nás to byl čtvrtý zápas v šesti dnech. Je ale vždycky pro každého výzva, když můžete čelit někomu, jako je McDavid. (Obránci) Jemelin s Weberem v tom byli excelentní a Plekancova formace, která na něho nastupovala nejčastěji, si vedla také dobře. V nájezdech už to mohlo dopadnout jakkoli," řekl trenér Montrealu Michel Therrien.

New York Rangers udolali na svém ledě Calgary 4:3. Domácí si vypracovali klíčový trhák v rozmezí 49. a 52. minuty, kdy góly Chrise Kreidera a Jespera Fasta zlomily nerozhodný stav 2:2.

Výsledky NHL:

Washington - Los Angeles 5:0, NY Rangers - Calgary 4:3, Montreal - Edmonton 0:1 po sam. nájezdech

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články