Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Washington odvrátil vyřazení, San Jose a St. Louis nakročily k postupu

Washington - Hokejisté Washingtonu porazili v sobotním utkání 2. kola play-off NHL Pittsburgh 3:1 a snížili stav série na 2:3. K postupu nakročily výhrami v pátých zápasech týmy St. Louis a San Jose. Blues i díky jednomu gólu českého útočníka Dmitrije Jaškina zvítězili 4:1 v Dallasu a ujali se vedení v sérii 3:2, stejně jako Sharks po výhře nad Nashvillem 5:1.

Washington - Pittsburgh 3:1

Washington, nejlepší tým základní části, odvrátil vyřazení díky skvělým výkonům tradičních opor: brankáře Bradena Holtbyho a kanonýra Alexandra Ovečkina. Holtby měl téměř dvakrát tolik práce než jeho protějšek Matthew Murray, pochytal 30 z 31 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem večera.
 
Ruský útočník zase zaznamenal gól a asistenci. V 5. minutě v přesilové hře otevřel skóre svou pátou brankou v letošním play-off, ve druhé třetině pak po jeho střele v další přesilovce vstřelil T.J. Oshie vítězný druhý gól. Na 3:1 zvýšil v polovině zápasu Justin Williams a ve zbytku utkání už se nikdo netrefil.
 
"Po pátečním tréninku jsme si všichni sedli a mluvili o naší situaci. A zjistili jsme, že se dokážeme opravdu hodně semknout," prozradil obránce Karl Alzner. "Nikdo z nás nechce, aby mu teď skončila sezona. A myslím, že teď uvidíte ten nejlepší hokej, jaký jsme celý rok hráli," dodal bojovně Alzner.
 
Pittsburgh prohrál poprvé po třech zápasech a poprvé v sérii byl rozdíl vyšší než o gól. "Musíme dnešní utkání hodit za hlavu. Dobře jsme věděli, že to ještě nebude jednoduché," řekl trenér Tučňáků Mike Sullivan. "Tohle je nejlepší liga na světě, je těžké vyhrát čtyřikrát v řadě. Zvlášť, když hrajeme proti tak dobrému soupeři. Ale i my máme dobrý tým a budeme to chtít příště zase ukázat," doplnil.
 
Pittsburgh potřebuje omezit počet vyloučení. V prvních pěti duelech nabídl soupeři třináct přesilovek a Capitals dokázali tentokrát dvě využít. "Naše mužstvo bylo úspěšné, protože hrálo disciplinovaně. Soupeři jako je Washington nemůžeme darovat tolik šancí," zlobil se Sullivan. Pátý zápas je na programu v Pittsburghu v úterý.



Dallas - St. Louis 1:4




Dmitrij Jaškin















Hokejisté St. Louis mají šanci probojovat se poprvé od roku 2001 do semifinále. Ale Dallas se nevzdá. "Když jsme zatlačeni do rohu, dokážeme ze sebe dostat to nejlepší," ujišťuje kouč Stars Lindy Ruff. "Víme, že jsme u nich dokázali naposledy vyhrát a jsme připraveni to zopakovat."

San Jose - Nashville 5:1

Žraloci ukázali, že je nezlomila čtvrteční prohra v Nashvillu ve třetím prodloužení. Po návratu na domácí led trenér Peter DeBoer proházel složení prvních tří formací. Po první třetině vedli 2:1, v prostředním dějství přidali další dva góly, když se trefili v první a poslední minutě. Pátý zásah pak obstaral 50 sekund před koncem Melker Karlsson. V brance Predators už v té době chyběl Pekka Rinne, jenž na konci 57. minuty střídal.
 
Dvakrát v utkání skóroval Joe Pavelski. U dvou vstřelených gólů byl na ledě český obránce Roman Polák, u jednoho útočník Tomáš Hertl. Šesté utkání se hraje v pondělí v Nashvillu.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 5. zápas:

Washington - Pittsburgh 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky: 5. Ovečkin, 25. Oshie, 30. Justin Williams - 8. Kunitz. Střely na branku: 19:31. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Ovečkin, 3. Oshie (všichni Washington). Stav série: 2:3.
   
Západní konference - 5. zápasy:

Dallas - St. Louis 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky: 11. Goligoski - 7. Fabbri, 31. Jaškin, 38. Brouwer, 59. Stastny. Střely na branku: 28:22. Diváci: 18.754. Hvězdy zápasu: 1. Elliott, 2. Jaškin, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis). Stav série: 2:3.
   
San Jose - Nashville 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky: 18. a 40. Pavelski, 11. Marleau, 21. Couture, 60. Karlsson - 16. Fisher. Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Pavelski, 2. J. Thornton, 3. Couture (všichni San Jose). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články