Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vzestup Zlína pokračuje. Berani uspěli i na půdě doma se trápící Plzně

Třinec – Útok Zlína na první šestku zajišťující přímý postup do play-off pokračuje. Ševci výbornou formu potvrdili i v Plzni, kde zvítězili 4:1, a připsali si osmou výhru z posledních desíti zápasů. Naopak Indiáni doma potřetí v řadě nezískali ani bod. Hlavní hvězdou duelu se stal Roberts Bukarts, jenž se blýskl dvěma góly a jednou přihrávkou. Brankou a dvěma asistencemi sekundoval Petr Holík.

Hostům vyšel vstup do utkání dokonale. Již ve druhé minutě přihrál Ondráček do jízdy Marunovi, ten projel mezi statickými plzeňskými obránci a Machovského překonal blafákem do bekhendu. O necelé dvě minuty později zaspala domácí defenziva znovu a rozjetý Holík upravil díky úspěšné kličce do bekhendu na 0:2.

"Vstoupili jsme do utkání trochu laxně. Neplnili jsme ty věci, které jsme měli. Obzvlášť proti Zlínu, který skvěle brání, je to pro nás nejhorší co se mohlo stát," popsal špatný plzeňský start utkání obránce Petr Kadlec.

"Hráči Zlína výborně brání střední pásmo. Oni se stáhnou do toho svého obranného boxu a dokážou to disciplinovaně dodržovat. My jsme se o ně rozbíjeli ve středním pásmu místo toho, abychom si to jednoduše nastřelili do třetiny," pojmenoval zkušený bek hlavní nedostatek plzeňského ofenzivního snažení.

Otřesení Indiáni se neprobudili ani během přesilové hry a ve snaze o zkorigování nepříznivého výsledku naráželi na precizní zlínskou obranu středního pásma.

Až v závěru první třetiny při další početní výhodě vyrazil Kašík Jeřábkovu ránu jen před sebe, s dorážkou nekrytého Kubalíka si ovšem pohotově poradil. Vzápětí našel Kracík přihrávkou od zadního mantinelu na brankovišti Kubalíka, plzeňský kanonýr ale trefil jen Kašíka.

Po pauze ve 22. minutě už se ale domácí prosadili, když se krátce po skončení přesilovky trefil zblízka pod horní tyč Kracík. Plzeňští poté převzali iniciativu a dostali soupeře pod tlak. Skvělý Kašík ale vleže ve 25. minutě zastavil Kubalíkovu teč a před polovinou utkání pálil Pulpán z mezikruží vedle.

"Chybělo nám trochu víc důrazu před bránou. Musíme mít neustále jednoho dva hráče před brankou. Stát tam, odkud padají góly. Teď nám to tam bohužel nepadá a důležité je dát nějaké ošklivé góly po odrazu," řekl o neproměněných gólových šancích útočník Škody Tomáš Svoboda.

Z protiútoku zahrozil Bukarts, jenž v tísni zakončoval z otočky hokejkou mezi nohama, Machovský však stačil rozklekem zakročit. Nápor Indiánů vrcholil ve 31. minutě, kdy po téměř dvouminutovém závaru v útočném pásmu ukázkovým semaforem Kašík zneškodnil šanci Bližňáka.

"Vlastními chybami se dostáváme pod tlak. Musíme se zklidnit a i za nepříznivého stavu musíme plnit naši taktiku, kterou si říkáme před zápasem. Střely máme a přesto nedáváme góly. Je otázka, kdy nám to tam všem začne padat a výkony půjdou nahoru," uvedl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

Z ojedinělé akce však udeřilo ve 37. minutě na druhé straně, když Bukartsovo tečované nahození od modré čáry skončilo až v síti. Lotyšský útočník mohl před druhou sirénou přidat v přesilové hře čtvrtý gól, jeho dorážku však stačil vleže vyrazit Machovský.

"Plzeň si tam vynutila tlak, ale hodně důležitý byl náš třetí gól. Ten dnes rozhodl. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší důsledné hře, kterou praktikujeme ve venkovních utkáních a Plzeň jsme už prakticky k ničemu nepustili," chválil své svěřence za výkon ve třetí části asistent zlínského kouče Juraj Jurík.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky domácí nevyužili početní výhodu a v zoufalé snaze vstřelit kontaktní branku zjednodušili hru. Ve 46. minutě však Hrňa z bezprostřední blízkosti neprostřelil Kašíka a neproduktivní Indiány mohla potrestat Vlachova nebezpečná teč.

Svoji výhru hosté potvrdili během dvojnásobné přesilovky v 50. minutě, kdy nejprve Říčka trefil jen pravou tyč, ale za chvíli na 1:4 upravil Bukarts střelou z levého kruhu. Domácí konec utkání neunesli, jejich vyloučení už ale hráči Zlína nepotrestali ani při přesilovce pět na tři.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Kracík (Indrák, Kudroč) - 2. Maruna (Ondráček, Žižka), 4. P. Holík (Bukarts), 37. Bukarts (P. Holík), 51. Bukarts (P. Holík, Marušák). Rozhodčí: Wiegand (Švýc.), Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 3798.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, T. Svoboda - Hrňa, Preisinger, Lev - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Zlín: Kašík - Marušák, Stuchlík, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, P. Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Michal Straka (Plzeň): "Začali jsme špatně. Dělali jsme hrubé chyby ve středním pásmu a pustili jsme Zlín do dvou úniků, které čistě zakončil. Měli jsme v těch situacích puk na hokejce, ztratíme ho a necháme soupeře ujet. Umožnili jsme zbytečně soupeři výborný vstup do zápasu. Za stavu 0:2 jsme v první třetině měli šance, ale bohužel nedáváme góly. Do hry jsme se vrátili až kontaktním gólem na začátku druhé třetiny. Potom jsme si vytvořili tlak, ale bohužel asi rozhodl třetí laciný gól, který jsme inkasovali. Nedaří se nám přesilovky, kterými jsme si nepomohli. Snažili jsme se ještě s utkáním něco udělat ve třetí třetině, ale čtvrtý gól ze zlínské přesilovky pět na tři definitivně rozhodl."

Juraj Jurík (Zlín): "Měli jsme perfektní vstup do utkání, kdy jsme z prvních dvou střel dali dva góly. Jinak se nám ale první třetina úplně nevydařila, protože jsme poté upustili od naší důsledné hry a pustili jsme Plzeň do šancí. Naštěstí nás tam podržel brankář Kašík a přečkali jsme to bez inkasovaného gólu. Bohužel jsme si ten stínový hokej přenesli i do druhé třetiny, kde Plzeň rychle snížila a poté nás opět několikrát podržel Kašík. Plzeň si tam vynutila tlak, ale hodně důležitý byl náš třetí gól. Ten dnes rozhodl. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší důsledné hře, kterou praktikujeme ve venkovních utkáních, a Plzeň jsme už prakticky k ničemu nepustili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články