Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vzepětí slabších může být dokonáno, Brno a Zlín mají soupeře na lopatě

Praha - Hokejová extraliga může v sobotu večer poznat finalisty play-off. K tomu potřebují v domácím prostředí hrající Brno a Zlín úspěšně zvládnout poslední krok a dovršit slibně rozehrané série, čímž by zároveň postavily na hlavu papírové předpoklady. Vítěz základní části Sparta i druhý Třinec však nehodlají kapitulovat. Utkání Brno - Sparta sledujte od 17:00 živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a David Pospíšil.

Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

17:00 Brno - Sparta (ČT sport, stav série 3:2)

Kometa se netají cílem zužitkovat výhodu domácího prostředí a proměnit hned první mečbol v postup. "Moc jsme se při naší poslední prohře v Brně vrhali do útoku. Přehodnotili jsme taktiku, nechceme nikde propadnout. Proto jsme opatrnější. Sparta měla sice tlak, ale neměla žádnou vážnější šanci," porovnával trenér Vladimír Kýhos čtvrtý a pátý zápas. Ke stejné taktice nabádá i v domácím prostředí před fanoušky Komety, kteří poženou tým na zteč.

"Nesmíme se doma zbláznit. Hráči si sami uvědomili, proč jsme zápas prohráli. Ukázali jsme si to na videu. Musíme si dát pozor na zbytečné fauly, které nás oslabily. Hrát musí Sparta. Uvidíme, s čím přijde," uvedl Kýhos. Ocenil také výkon rozhodčích v posledním zápase. "Musím poděkovat panu Halasovi, že nás vyslyšel. Zápasy semifinále a finále by měli pískat nejlepší rozhodčí. Není čas na experimenty," řekl brněnský kouč. 

Favorizovaná Sparta je ve stejné pozici, do níž se dostala proti Brnu ve čtvrtfinále před dvěma lety. Také tehdy kralovala dlouhodobé části, ale z předkola nažhavená Kometa ji porazila 4:2 na zápasy poté, co sérii uzavřela na domácím ledě. Rozdíl je v tom, že tenkrát Sparta vedla 2:1 na zápasy, zatímco nyní neustále dotahuje, což by potřebovala i nyní.

"V Brně je to vždy těžké a teď to bude stejné. Nám nezbývá nic jiného než se řádně připravit a srovnat sérii," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták. "Nedá se nic dělat, jedeme dál," uvedl Tomáš Divíšek. "Víme celou sérii, že máme navrch, na Kometu si věříme. Brno zatím hraje dobře, v play-off se rozdíly mezi jednotlivými týmy mažou," řekl Divíšek.

Sport
zdroj: ČT4

17:30 Zlín - Třinec (stav série 3:2)

Zlínu po úspěšné třízápasové šňůře schází jediné vítězství k tomu, aby pošesté vyřadil v play-off Třinec, zopakoval loňský postup do finále a po deseti letech se mohl pokusit znovu získat titul. "Chybí nám sice opravdu málo, ale poslední krok je velmi těžký. Psychicky nám pomohlo, že jsme vyhráli tři zápasy po sobě. Ale v každém z nich rozhodovaly pouze maličkosti," uvedl kouč Rostislav Vlach.

Před rokem měl v semifinále stejných soupeřů Zlín rovněž doma za stavu 3:1 na zápasy první mečbol. Prohrál ale vysoko 1:6 a o postupu do finále rozhodl až v Třinci. "Do minulosti se nevracím. Každý zápas je jiný. Všechnu pozornost věnujeme nadcházejícímu utkání. Musíme opět hrát pozorně z obrany a vyvarovat se hloupých chyb, kterými bychom soupeři nabízeli možnost zápas rozhodnout. Sebevědomí našim hráčům dodalo, že jsme třikrát za sebou porazili tak kvalitního soupeře," dodal Vlach. 

Třinec jako by znovu dohánělo historické prokletí sérií se Zlínem, přes který v play-off ani jednou z pěti pokusů nepřešel. "Není nic hotového. Prohráváme v sérii o jeden bod, pořád je reálná naděje to otočit. Věřím svému mužstvu, věřím, že v pravý čas zabereme a ještě se vrátíme na domácí led," řekl trenér Jiří Kalous.

Za poslední měsíce Třinec odvykl prohrám: tři porážky za sebou okusil naposledy na přelomu listopadu a prosince. Tuto sérii zarazil domácím vítězstvím právě proti Zlínu. V případě sobotního nezdaru by čtvrteční prohra byla posledním zápasem Ocelářů ve staré Werk Aréně. Od nové sezony míří po 47 letech do zbrusu nové haly o pár stovek metrů dál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články