Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vyvarovat se faulů a zklidnit se. Ale motivace musí zůstat, radí Procházka dvacítce

Hokejová dvacítka vstoupila do mistrovství světa ve Vancouveru úspěšně, ale na výhru 2:1 v prodloužení nad Švýcarskem se pořádně nadřela a stálo při ní i štěstí. Podle experta České televize Martina Procházky se musí výběr trenéra Václava Varadi do příštích utkání více koncentrovat, zbavit se nervozity, a především se vyvarovat individuálních chyb v podobě faulů. Přímý přenos utkání Česko U20 – Rusko U20 sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz z pátku na sobotu od 02:00.

Martin Procházka
zdroj: ČT sport

Češi si cestu za vítězstvím značně zkomplikovali množstvím nedovolených zákroků. Ve druhé třetině musela česká dvacítka čelit hned šesti dvouminutovým oslabením.

"Bylo to těžké utkání. Jsou to mladíci, kteří se těší na mistrovství světa, na druhou stranu je tam i nervozita. To utkání bylo z jejich strany trochu nervóznější a z toho plynuly i fauly ve druhé třetině," vysvětlil Procházka možné důvody častých faulů. 

Podle vítěze z Nagana a čtyřnásobného mistra světa musí celý tým ubrat na euforii, se kterou do turnaje vstoupil, a více se držet pokynů trenéra Václava Varadi. Podobné chyby jako v utkání se Švýcarskem by je totiž v dalších zápasech mohly stát i postup.

"Šest vyloučení – to je víc jak polovina třetiny, a to by se mohlo vymstít. Je potřeba kluky trochu uklidnit, na druhou stranu u nich musí zůstat motivace. Musí se hlavně vyvarovat individuálních chyb," řekl bývalý reprezentant.  

Pod dvoubodový zisk pro české barvy se velkým podílem podepsal gólman Lukáš Dostál, který si připsal 26 úspěšných zákroků. "Brankář Dostál byl pilíř týmu. Hlavně v oslabeních, skvěle vychytal také oslabení pět na tři. Určitě má lví podíl na tom, že dva body zůstaly u nás. To je dobrý odraz do dalších zápasů, trenéři mají na kom stavět," chválil hokejový expert nadějného brankáře. 

Procházka tvrdí, že podle předpokladů by mezi hlavní opory týmu měli patřit kapitán Martin Nečas, Filip Zadina, Martin Kaut či obránce Jakub Galvas. Tedy hráči, kteří mají z celého týmu největší zkušenosti. "Na lídrech týmu to stojí. Od nich se očekává to, že to vezmou na sebe. Ale je jasné, že i další hráči dostávají více prostoru," okomentoval jejich pozici Procházka.

Druhý duel ve skupině A čeká tým trenéra Varadi v noci z pátku na sobotu 2:00 SEČ proti Rusku, do kterého Češi podle Procházky nesmí vstoupit s horkou hlavou."Utkání se Švýcary bylo trochu divoké, bylo to nahoru dolů. Myslím si, že hráči se teď zklidní. Trochu z nich spadne to nadšení a srovnají se do toho, co po nich trenér Varaďa chce," řekl na závěr Procházka. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články