Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Výsledek suverénní, ale jinak boj, přiznává po vyřazení Chomutova Vampola

Chomutov - Hokejisté Liberce sice zvládli odklidit z cesty za vytouženou účastí ve finále čtvrtfinálového soka Chomutov v nejkratší možné době, přesto sami připustili, že je postup stál dost sil. Piráti při pohledu na výsledky výrazně zaostali za favoritem, ale obrázek jednotlivých bitev zdaleka tak jednoznačný nebyl.

Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Výsledkově je to suverénní, ale jinak to byl velký boj. Chomutov hrál dobrý účelný hokej a my to měli hodně těžký. A kolikrát jsme měli hodně štěstíčka. Byla to svým způsobem vyrovnaná série, v níž jsme byli šťastnější, ale dovolím si říci, že i lepší," řekl novinářům liberecký forvard Petr Vampola. "Sil to stálo hodně. Ale těch 4:0 na zápasy je super. Musím Chomutov opravdu pochválit za to, s jak mladým a dovolím si říci i nezkušeným mančaftem proti nám hráli. Odehráli čtyři výborné zápasy a my jsme to i díky tomu, že jsme měli v některých chvílích to štěstíčko na své straně, dotáhli k postupu," doplnil Vampola.

Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 na svém mužstvu ocenil, že si dokázalo přenést poctivě odváděnou práci ze základní části do play-off. V součtu s jejím koncem Liberečtí vyhráli desetkrát v řadě, pokaždé v základní hrací době. "Šli jsme od začátku od nuly a byli jsme na tom jako Chomutov, ale myslím, že ta pohoda a sebevědomí bylo u nás větší. Řekli jsme si, že chceme Chomutov porazit, a šli jsme si od začátku za tím. Já nám podvědomě strašně věřil a jsem rád, že ta představa, jak to bude vypadat, se mi vyplnila. Výsledek 4:0 je krásný, ale už se musíme chystat na semifinále, bude to zase úporný boj, ať tam bude čekat kdokoliv," předpověděl Vampola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Liberec

Důležitým faktorem bylo i to, že se vítězům základní části podařilo uhlídat lídra Pirátů Romana Červenku, který si za čtyři vzájemné souboje připsal jen tři asistence. "Už se toho napsalo o 'Červusovi' hodně. Měl to těžké; celou sezonu to na něm stálo, porazil Brno, i když samozřejmě s přispěním dalších kluků, ale táhl to on. Jenže my máme od první lajny po náhradníky dobře poskládané mužstvo, měl to s námi těžké a možná už neměl tolik sil. Hrál však dobře," ocenil Vampola.

Reprezentační spoluhráči ze zlatého šampionátu v Německu 2010 byli oba v hlavní roli jednoho z patrně klíčových okamžiků celé série. Při vedení Liberce 2:1 ve čtvrtečním druhém utkání dokázal Vampola po svém trestu chytře vyprovokovat Červenku k ostřejší výměně názorů, kterou sudí ocenili dvěma minutami pro oba kohouty. Chomutov tak v danou situaci nemohl svého tvůrce využít na přesilovku pět na tři.

"To vyplynulo ze situace. Je to samozřejmě play-off, v němž rozhoduje každá maličkost. Bylo pro nás samozřejmě super, že nemohl jít na tu přesilovku pět na tři, třeba by to bylo úplně jinak," nezastíral Vampola. Kdo bude dalším soupeřem Liberce, Vampola neřeší. "Nedívám se na to. Ze svých zkušeností už dobře vím, že když chcete něčeho dosáhnout, musíte porazit každého. Je to před námi a bude to strašně těžké," tuší Vampola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články