Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Výměna v plzeňském útoku - Gulaš odchází, Vampola přichází

Magnitogorsk (Rusko) – Útok lídra hokejové extraligy se zásadně mění. Milan Gulaš odešel z Plzně do Magnitogorsku, na jeho místo přišel reprezentant Petr Vampola. Druhý nejlepší střelec extraligy Gulaš se dohodl s Metallurgem na smlouvě do konce sezony 2013/14. V klubu Kontinentální ligy by měl nahradit Kanaďana Ryana O'Reillyho.

"Milan Gulaš dostal ve fantastické sezoně, kterou nyní prožívá, nabídku, která se nedá odmítnout. Proto požádal Plzeň o uvolnění a klub mu poté, co získal náhradu v podobě Petra Vampoly, vyhověl," řekl zástupce obou hráčů Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Vampola již v minulosti v Plzni působil, hrál za ni v letech 2006 až 2010. V této sezoně hrál za Växjö. V současnosti devátém týmu švédské ligy, který minulý týden angažoval českého útočníka Jana Hlaváče, odehrál 40 zápasů s bilancí čtyř branek a 16 asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Plzně přichází místo Gulaše Vampola

Sedmadvacetiletý Gulaš, který přišel do Plzně před touto sezonou z Českých Budějovic, nasbíral v 43 zápasech 54 bodů za 27 branek a stejný počet asistencí. Byl tak zároveň třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Gulaš, jenž v extralize krátce působil i v Kladně, má na kontě 14 startů v české reprezentaci, kde hrál naposledy v dubnu 2011. O rok dříve byl s výběrem Vladimíra Růžičky i v dějišti mistrovství světa v Německu, ale nakonec se na soupisku vítězného týmu nedostal. V české nejvyšší soutěži má bilanci 224 bodů za 108 gólů a 116 přihrávek z 389 utkání.

Metallurg, který po skončení výluky NHL přišel o ofenzivní opory Jevgenije Malkina z Pittsburghu, Nikolaje Kuljomina z Toronta i obránce Sergeje Gončara z Ottawy, opustil v minulých dnech i O'Reilly. Ten v prosinci s Magnitogorskem, kde hraje i jeho bratr Cal, podepsal dvouletou smlouvu, ale minulý týden se dohodl na jejím rozvázání. V NHL patří jako chráněný volný hráč Coloradu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články