Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výměna během zápasu. Duchene nedohrál kvůli trejdu zápas s Islanders

Dlouho avizovaná výměna Matta Duchenea se nakonec uskutečnila v nejméně očekávanou chvíli. Útočník Colorada byl vyměněn do Ottawy přímo v průběhu zápasu Avalanche na ledě New York Islanders. Trojka draftu z roku 2009 je hlavní hvězdou velké trojsměny Colorada se Senators a Nashvillem, který oklikou přes Denver získal z hlavního města Kanady Kylea Turrise.

Matt Duchene v dresu Colorada
zdroj: USA Today Sports autor: Adam Hunger

Šestadvacetiletý centr byl z ledu newyorského Barclays Center stažen v průběhu utkání poté, co odehrál pouhá dvě střídání. Pak už se snažil co nejrychleji dostat na letiště a následně za novými spoluhráči.

Podle svých slov tušil, co je ve vzduchu. "Všiml jsem si, jak tam spolu na střídačce mluví. Bylo to strašně zvláštní, ale zároveň jsem trochu očekával, že to proběhne podobně podivným způsobem. I to k tomu ale patří. Je to byznys. A já budu mít alespoň jednou dobrou historku," řekl Duchene.

Na výměně našel i další pozitivum. "Senators mají mužstvo, které může vyhrát Stanley Cup. Jsem nadšený, že jdu právě tam. Bude paráda být blízko domova," uvedl rodák z kanadského Ontaria.

V tomto ročníku odehrál 14 utkání a nasbíral 10 bodů za čtyři branky a šest nahrávek. V minulé sezoně, jejíž základní část končilo Colorado jako nejhorší mužstvo soutěže s pouhými 48 body, odehrál Duchene 77 zápasů a zaznamenal 41 bodů (18+23), ale měl špatnou bilanci minus 34 bodů v hodnocení účasti na ledě – vůbec nejhorší v celé lize.

Součástí výměny byla i další trojka draftu (2007) Turris. Osmadvacetiletý centr putoval nejprve do Colorada, které ho obratem poslalo do Nashvillu, kde Turris podepsal nový šestiletý kontrakt na 36 milionů dolarů. Po této sezoně, v níž si připsal za 11 startů devět bodů (3+6), mu vyprší stávající pětiletá smlouva.

Colorado získalo v rámci transakce z Ottawy brankáře Andrewa Hammonda a útočníka Shanea Bowerse, ale i volbu v prvním kole příštího draftu a právo volby ve třetím kole draftu 2019. Z Nashvillu zamířili k Avalanche bek Samuel Girard, útočník Vladislav Kameněv a volba ve druhém kole draftu v příštím roce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články