Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Výkon byl vynikající, ale popravily nás totální chyby, smutnil Špaček

Předvedli nejlepší výkon na turnaji, ale kvůli hrubým chybám se ani napotřetí nedočkali čeští reprezentanti bodového zisku na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour. Asistent trenéra Jaroslav Špaček se však snažil po utkání proti Rusku (2:4) hledat i pozitiva na výkonu omlazené sestavy, která neměla v průměru ani 24 let.

Jaroslav Špaček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Myslím, že dnes jsme podali výborný výkon. Dobře jsme bruslili, měli jsme dobrý pohyb a poté, co jsme měli včera nějaké pohovory s obránci, tak si myslím, že dnes to dávali včas a útočníci měli více prostoru, bojovali, bruslili a dohrávali souboje. Myslím, že ten výkon byl vynikající, ale popravily nás totální chyby a proti takovému soupeři je pak těžké vyhrát," zhodnotil zápas Špaček.

Několik zkušenějších hráčů dnes dostalo volno. "Jde o hráče, kteří měli některá nedoléčená zranění a nechtěli jsme riskovat, že by se dnes mohlo ještě něco přihodit. Naopak jsme měli v sestavě hráče, které jsme chtěli ještě vidět a nad nimiž visely otazníky," vysvětlil Špaček.

Turnajová generálka na mistrovství světa, které v Dánsku začne v pátek a do nějž čeští hokejisté vstoupí sobotním duelem proti Slovensku, výběru kouče Josefa Jandače v mnoha ohledech vůbec nevyšla. Přesto podle Špačka šlo na vystoupení v Södertälje a ve Stockholmu najít i pozitiva.

"Dali jsme dnes dva góly v přesilovce, ale také nám některé další nevyšly. Včera s Finy jsme možná trochu propadli, ale jinak si myslím, že speciální týmy (na přesilovky a oslabení) splnily, co jsme od nich očekávali," ocenil Špaček.

"My bychom od nich ale také potřebovali, aby nám daly takové to momentum a dostaly nás do zápasu ještě víc. Včera (s Finskem) jsme měli zbytečně moc vyloučených, pak jsme měli přesilovku a nedostali jsme se, kam jsme chtěli. Musím však souhlasit, že ta čísla vypadají docela dobře," doplnil Špaček.

Počet hráčů v nominaci, kterou trenér Jandač oznámí po návratu do Prahy, bude stále ještě o něco větší, než kolik umožňují napsat na soupisku regule šampionátu. "Pořád bychom chtěli mít ještě o něco širší tým. Stále čekáme na výsledky, jak to dopadne v Americe, nicméně budeme brát zase trošku více hráčů a pak se rozhodneme podle momentální formy, koho dopíšeme. Myslím, že v nominaci budeme mít 15 útočníků a devět beků," řekl Špaček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články