Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vyhrajeme ještě osm zápasů, věří Trvaj

Brno - Hokejisté Brna se poprvé od návratu do extraligy probojovali do play-off a hned se postarali o velké překvapení. Kometa ve čtvrtfinále vyřadila pražskou Spartu, vítěze základní části, a velkou zásluhu na tom měl brankář Jiří Trvaj. Zkušený gólman se po příchodu Zdeňka Venery na střídačku moravského klubu stal jasnou jedničkou Komety a měl velkou zásluhu na postupu Brna mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. Trvaj navíc věří, že ani semifinále nemusí být pro osmý tým dlouhodobé části konečnou stanicí.

"Doufám, že vyhrajeme ještě osm zápasů," radoval se Trvaj po pondělní výhře 4:1 nad Spartou, která sérii ukončila. Kdyby se to Kometě podařilo, stala by se mistrem. "Proč bychom to nemohli dokázat? Samozřejmě, pojďme do toho se vší pokorou. Uvidíme, jaký bude soupeř, připravíme se a budeme dál bojovat," slíbil nadšeným fanouškům Trvaj, který do Brna přišel ze Znojma poté, co klub právě od Orlů odkoupil extraligovou licenci.

"Myslím si, že můžeme hrát prostě s každým. Předvádíme výbornou hru, všichni makají a cítíme, že si tu sezonu můžeme prodloužit. Půjdeme zápas od zápasu a budeme se bít," uvedl Trvaj, který odchytal všechny zápasy Brna v play-off. Svého náhradníka Sasu Hoviho na led pustil jen v samostatných nájezdech v předkole proti Kladnu a jednou proti Spartě.



Kometa v průběhu sezony nepotvrzovala vysoké ambice, ale v závěru základní části a v play-off se jí daří. "Je pravda, že koncem základní části se nám už začalo dařit. Přenesli jsme si to do play-off a nyní to zúročili," řekl Trvaj, jenž se ale snažil zároveň brzdit euforii. "Všichni do toho prostě dávají všechno, bojují. Uvidíme, co přijde dál," podotkl.

Brno v play-off postihla hokejová horečka. Kajot arena byla často vyprodaná již v základní části, play-off ale město pohltilo. Kometu čeká krátké volno a v pondělí již první zápas semifinále. Brno si sice zajistilo postup mezi nejlepší čtveřici jako druhé po Liberci, z postupujících bude ale jistě po základní části nejhorší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články