Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vůjtkovi na srazu chyběl nemocný Gulaš, naopak Sekáč už trénoval

Praha – Jednu pozitivní a jednu negativní zprávu musel přijmout na srazu před startem závěrečné přípravy na mistrovství světa trenér národního týmu Vladimír Vůjtek. Kvůli zvýšené teplotě chyběl útočník Milan Gulaš. Naopak na led pražské O2 arény vyjel i Jiří Sekáč, který ve středu ve Znojmě v utkání Euro Hockey Tour se Švédskem utrpěl lehčí otřes mozku.

"Milan Gulaš volal, že mu nebylo moc dobře. Měl teplotu, tak jsme se domluvili, že zůstane ještě doma a uvidí se zítra," řekl asistent trenéra české reprezentace Jaroslav Špaček. "Večer bude mluvit ještě s Vláďou Vůjtkem. Už ve Znojmě u něj situace nebyla dobrá, sice v pátek nehrál, ale teď to na něj trošku dolehlo."

Sekáč ve čtvrtek ve Znojmě místo tréninku na ledě pouze usedl na rotoped, ale brzy musel skončit. V pátek před druhým duelem se Švédy odjel domů, ale už se chystá na led. "Půjde do tréninku a uvidíme. Bude bruslit poprvé po čtyřech dnech. Bude takový intenzivní trénink, takže si to vyzkouší a řekne si sám, jak se cítí. V zápase s Kanadou bychom ho určitě chtěli vidět," doplnil Špaček na adresu útočníka Arizony.

Aktuálně má Vůjtek se svými asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Špačkem v kádru i s Gulašem 30 hokejistů. Po duelu s Kanadou by se měl tým zredukovat o tři hráče v poli. Vůjtek chce mít pro případ zranění či zdravotních problémů v Rusku 27 hráčů, přestože na soupisku se jich může dostat 25.

"Každý jsme si udělali svoji sestavu a diskutujeme o tom. Máme ještě jeden zápas. Chtěli bychom některé hráče vidět i v situacích na postech, které máme otevřené. Ale dá se říct, že ta sestava je v podstatě vykrystalizovaná. Necháme proti Kanadě možná odpočinout hráče, o kterých jsme přesvědčení, že pojedou," řekl Špaček.

Musí se také vyřešit otazníky v případě Sekáče a Gulaše. "Jakmile půjde Jirka Sekáč do zápasu, tak budeme vědět, že je v pořádku. To by nám ulehčilo situaci. Také uvidíme zítra, jak to bude s Milanem Gulašem. Kdyby měl antibiotika, tak by to nebylo dobré," doplnil Špaček.

Tým trénoval v tomto složení formací: Jeřábek, Jordán, Kempný, Kundrátek, Šimek, Kolář, Polášek, M. Doudera, T. Voráček, Zámorský - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Filippi, Sekáč - Vincour, Koukal, Zaťovič - Jarůšek, Kousal, D. Kubalík - T. Zohorna.

Český tým po přípravě v O2 aréně čeká další trénink v pondělí dopoledne. V úterý má v plánu rozbruslení a od 18:00 duel s Kanadou, která loni na šampionátu v Praze získala zlato. Ve středu odletí do Moskvy, kde o dva dny později v 19:15 SELČ vstoupí do turnaje zápasem proti domácímu Rusku. V dalších duelech základní skupiny A narazí čeští hokejisté na Lotyšsko, Švédsko, Norsko, Kazachstán, Dánsko a Švýcarsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se sešli v O2 areně, na tréninku byl i Sekáč

Kádr české hokejové reprezentace pro závěrečnou přípravu na MS a úterní zápas s Kanadou v Praze:

Brankáři: Matěj Machovský (Plzeň), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL).

Obránci: Milan Doudera (Třinec), Tomáš Voráček (Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Adam Polášek (Sparta), Radim Šimek (Liberec), Michal Jordán (Carolina/NHL), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.).

Útočníci: Michal Řepík, Michal Birner (oba Liberec), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Roman Červenka (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Sekáč (Arizona/NHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články