Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vůjtka čeká premiéra na EHT, s nominací se inspiroval u Vrby

Praha - Českou reprezentaci čeká významná novinka. Poprvé na její lavičce stane Vladimír Vůjtek. Osmašedesátiletý trenér rovněž poprvé zakusí turnaj Euro Hockey Tour, jeho první zápas sehraje reprezentace v rámci finského Karjala Cupu ve čtvrtek, tým se sejde v úterý.

Turnaj Karjaly bude pro Vladimíra Vůjtka první akcí Evropské hokejové tour v jeho trenérské kariéře. "My jsme se Slovenskem jeli takové druhořadé turnaje, Německo, Dánsko, Švýcarsko, Norsko, teď se poprvé setkám se špičkovým evropským hokejem," říká Vůjtek.

Prostor dostanou hráči z české extraligy, kteří tvoří polovinu týmu. "Trošku nás inspiroval fotbal, kde Pavel Vrba postavil většinu hráčů z české ligy a nakonec uspěl. Myslím, že je to pro kluky motivace, že nejen z KHL se dá dostat do národního mužstva," konstatoval důvody silného zastoupení extraligy.

Na úvodním turnaji chce Vladimír Vůjtek vyzkoušet hráče, kteří s reprezentací nemají tolik zkušeností. "Uvidíme, který z těch kluků se prosadí tak, že by se s ním dalo počítat na další turnaje. Pro mladé hráče to bude velká zkušenost. A já pevně věřím, že uspějí," dodal Vůjtek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články