Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Vůjtek z kádru vyřadil pět hráčů. Brankáři by měli zůstat stejní i na MS

Biel (Švýcarsko) - Pět hráčů z kádru, který se připravuje na mistrovství světa, vyřadil trenér Vladimír Vůjtek. Reprezentační trenér už nepočítá s obránci Trončinským a Ruttou, v útoku zase s trojicí Červený, Hruška a Radil, jehož ze hry vyřadilo zranění. Naopak trio současných brankářů by se do šampionátu změnit nemělo, do Ruska by tak měli jet zástupci z KHL Francouz, Furch a Kovář. Jasno nemá Vůjtek jen v tom, kdo bude jednička.

"Pavel (Francouz) má nominaci jistou, v tom není problém. Je to jen o tom, kdo bude jednička," uvedl Vůjtek na adresu gólmana Čeljabinsku, který si v Bielu připsal 46 úspěšných zákroků. "Řekl jsem něco, co jsem neměl," pousmál se při doplňujícím dotazu, zda počítá se stávající trojicí brankářů. "Trošku jsem se unáhlil, ale situace vypadá tak, že tito tři budou na mistrovství světa," konstatoval.

Vůjtek původně počítal s tím, že jedničkou na blížícím se turnaji v Moskvě a Petrohradu bude Ondřej Pavelec z Winnipegu, který ale neprošel v klubu po skončení základní části NHL výstupní lékařskou prohlídkou.

Poté Vůjtek ještě zvažoval, zda do přípravy nepozvat Jakuba Štěpánka, jenž Bernu vychytal titul ve švýcarské lize. Nakonec se ale osmašedesátiletý kouč rozhodl, že bude věřit stávající trojici a nebude ani čekat na to, zda v 1. kole play-off NHL nevypadne Petr Mrázek z Detroitu nebo Michal Neuvirth z Philadelphie.

Kdo začne v pátek 6. května jako jednička proti Rusku, se ale teprve rozhodne. "Ještě nás čeká pět zápasů a budeme gólmany střídat. A to, jak se jim bude dařit, rozhodne o tom, kdo začne jako jednička," řekl Vůjtek. Český tým čekají dva souboje ve Finsku, dva doma se Švédskem a pražská generálka s Kanadou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtkova sestava na MS krystalizuje, brankáři se již měnit nebudou

Zatímco o složení brankářské trojice je již jasno, o hráčích v poli ani v nejmenším. Po duelu v Bielu z kádru vypadli obránci Marek Trončinský, Jan Rutta a útočníci Rudolf Červený, Jan Hruška a Lukáš Radil, jehož ze hry vyřadilo zranění.

V úterý na srazu v Praze se budou hlásit první posily z NHL - bek Michal Jordán z Caroliny a forvard Arizony Jiří Sekáč. Další dvě akvizice z kanadsko-americké soutěže - útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu a David Pastrňák z Bostonu - se představí až další týden ve Znojmě, kde by se Vůjtkovi měli již hlásit i finalisté z české extraligy a KHL.

"Momentálně pořád zkoušíme a stavíme všechny hráče. Je vidět, že ne všichni stačí mezinárodnímu tempu. Je třeba trošku ustálit sestavu, ale teď přijdou dva noví hráči a týden poté další. Sestavu tedy budeme dál budovat," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články