Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vůjtek se setkal v Brně s dalšími šesti adepty na nároďák

Brno - Druhou neformální schůzku s hokejisty z NHL v tomto týdnu absolvoval nový trenér české reprezentace Vladimír Vůjtek starší. Po pondělním pražském setkání se šestnácti krajánky ze zámoří se v Brně sešel s dalšími šesti hráči. Do Brna dorazili většinou hráči z Moravy, jen obránce Jakub Nakládal přijel z Pardubic, protože začátkem týden byl ještě v zahraničí.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek se na Kraví hoře sešel s adepty národního týmu

Pro brankáře Petra Mrázka z Detroitu, obránce Romana Poláka z Toronta a útočníky Ondřeje Paláta z Tampy Bay, Dominika Uhra z Pittsburghu a Tomáše Vincoura, který je po skončení smlouvy v Coloradu bez kontraktu, byla schůzka v Brně jasnou volbou. "Je to takový paradox, že se musíme sejít v Brně, když bydlíme asi kilometr od sebe. Pan Vůjtek už mě trénoval ve Vítkovicích, takže ho moc dobře znám," smál se Polák.

Ale i tak si zhruba dvouhodinový informativní oběd v restauraci Monte Bú nenechal ujít. "Ta schůzka byla pro mě překvapení, ale pan Vůjtek nás chtěl prostě asi vidět, představit se a říct, jak to bude do příští reprezentační sezony vypadat," řekl Polák. "Měl jsem to hoďku a půl z Frýdku, takže jsem dotrénoval a přijel jsem," prohlásil útočník Ondřej Palát, jemuž s Tampou Bay letos těsně unikl Stanleyův pohár.

V Brně byl Vůjtek už jen s generálním manažerem Slavomírem Lenerem, na rozdíl od pondělka chyběli jeho asistenti Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček. Hráči dostali informace ke dvěma akcím, které jsou v příštím roce na programu - květnovému mistrovství světa v Rusku a zářijovému Světovému poháru v Torontu. "Doufám, že budu mít takové výkony, že pana Vůjtka oslovím a pozve si mě," doplnil Palát, který zatím reprezentoval jen na loňských olympijských hrách v Soči.

Stranou zájmu stavitelů národního týmu nezůstali ani Uher či Vincour, kteří působili v sezoně převážně na farmách. "Jsem na něčem takovém poprvé. Je hezké vidět kluky a poznat se s novým trenérem. Vážím si toho, že na mě nezapomněl. Je to nároďák, za něj je člověk šťastný," uvedl odchovanec brněnské Komety Vincour, který při hledání angažmá preferuje pokračování v zámoří.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články