Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vůjtek se již domluvil s asistenty na rozdělení úkolů

Praha - Nový trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek se již domluvil s asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem na rozdělení kompetencí. Jandač se Špačkem budou mít mít na starosti defenzivní činnost, Kalous by se společně s Vůjtkem měli starat o ofenzivu a Kalous by vedle toho část utkání měl sledovat i z tribuny.

Jaroslav Špaček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Vůjtek již minulý týden, kdy oznámil jména svých spolupracovníků, uvedl, že počítá s tím, že všichni budou mít své úlohy. Konkrétní rozdělení kompetencí však nechtěl sdělit do té doby, než se se všemi sejde. Poslední schůzku se Špačkem absolvoval o víkendu. "Platí samozřejmě, že budeme spolupracovat na všem společně," řekl Vůjtek.

Minimálně na listopadovém turnaji Karjala ve Finsku a ve Švédsku by měl Kalous sledovat dvě třetiny zápasů z tribuny. "Uvidíme, jak to bude vypadat na prvním turnaji. Pak to zhodnotíme a rozhodneme se, jestli nám to vyhovuje. Chtěli bychom, aby první a druhou třetinu sledoval z tribuny a o přestávce nám nosil zprávy. Ve třetí třetině by poté byl s námi na střídačce," přiblížil plány Vůjtek.

Špaček by také v průběhu sezony měl intenzivněji sledovat hráče v Evropě i v zámoří. "Moje výhoda je, že nejsem v Plzni vázaný, na rozdíl od zbylých asistentů Jirky Kalouse a Pepy Jandače," uvedl Špaček. Na rozdíl od předešlé sezony totiž nebude bývalý vynikající obránce, který spolupracoval u národního týmu i s Růžičkou, v Plzni klasickým asistentem.

"Už nebudu stát na střídačce během zápasů. Nebudu mít takovou pravomoc. Vše se vrátí do toho stavu, kdy jsem se do Plzně před třemi lety vrátil z NHL. Povedu speciální tréninky pro obránce, samozřejmě se budeme radit, konzultovat všechny problémy, budu na ledě při trénincích, ale na střídačce během zápasu se do toho klukům nebudu plést," řekl Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články