Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vůjtek: Pro Špačka rozhodl vztah s hráči i snaha o kontinuitu

Praha - Při volbě reprezentačních asistentů sáhl Vladimír Vůjtek do extraligových vod. Na lavičce národního týmu se tak vedle něj objeví Josef Jandač ze Sparty a Jiří Kalous z Třince. Trojici asistentů doplní Jaroslav Špaček, který už v této roli působil v přechozích dvou letech u Vladimíra Růžičky. Realizační tým má smlouvu zatím pouze do konce sezony, která vyvrcholí světovým šampionátem v Rusku.

Vladimír Vůjtek
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Modelem se třemi asistenty chce Vůjtek rozložit odpovědnost na více spolupracovníků. "Jirka Kalous i Josef Jandač působí už dlouho v extralize, mají klubové úspěchy a také zkušenosti z reprezentace. Jarda Špaček pak spolupracoval na posledním šampionátu s Vláďou Růžičkou, takže nabízí určitou kontinuitu. Je to člen zlaté generace, který má o hokej zájem a byla by škoda mu nedat příležitost," domnívá se Vůjtek.

Jaroslav Špaček je pro Vůjtka důležitý také kvůli dobrým vazbám na hráče NHL. "Je to trenér z mladší generace a k hráčům má pořád blízko. Navíc je výborně jazykově vybavený. A samozřejmě nám může pomoct hlavně s obránci," míní Vůjtek. V realizačním týmu počítá nadále i s trenérem brankářů. "Momentálně jednáme s adepty na tuto pozici, do deseti dnů bychom měli mít jasno," dodává.

Vůjtek přiznává, že o mladších extraligových hráčích nemá zatím takový přehled. "Českou extraligu jsem sice sledoval, ale hlavně z pozice trenéra Slovenska, takže jsem měl v hledáčku jiné hráče. Proto svoláváme na konec července do Jihlavy přípravný kemp, který je určený pro hráče do 25 let. Chceme je vidět v akci a zjistit, jaký je jejich potenciál pro národní mužstvo," vysvětluje Vůjtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek: Chtěl jsem rozdělit odpovědnost mezi více lidí

Hlavní zprávy

Nejčtenější články