Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vůjtek: Porazit Švédy 7:1 týden před MS je velký úspěch

Znojmo - Výrazně zlepšený výkon oproti středě dnes podali hokejisté ve Znojmě a výsledkem byla vysoká výhra nad Švédskem 7:1. Před úterní generálkou na mistrovství světa tak potěšili trenéra Vladimíra Vůjtka, který se rozhodl nechat si zatím v kádru všech 30 hráčů. Před středečním odletem do Moskvy vyřadí tři hráče, další dva se vrátí zpět až z ruské metropole.  

Vladimír Vůjtek a Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Samozřejmě, že jsem spokojený. Dát sedm gólů Švédsku se povede málokdy. Povedlo se nám odčinit debakl ze středy a všechny čtyři formace dnes zahrály velice dobře. Porazit týden před mistrovstvím světa mužstvo, které suverénně vyhrálo Euro Hockey Tour, je velký úspěch," radoval se Vůjtek v rozhovoru s novináři.

Výrazný rozdíl viděl hlavně ve zlepšené bojovnosti a dobrém pohybu. "Pak do toho přišla i herní stránka. Impuls tomu dala první formace a potom se přidali i další," řekl Vůjtek. Pochválil tak zejména výkon trojice Pastrňák, Plekanec, Červenka. "Všichni tři hráli velmi dobře. Povzbudili další hráče, kteří si také začali věřit, a dotáhli jsme to do konce," uvedl osmašedesátiletý kouč.

Menší komplikaci si Češi přivodili jen ve druhé třetině, ve které pětkrát faulovali a Švédové v početní převaze dokázali snížit na 1:2. "Nebylo to příjemné. Hrát deset minut v oslabení je dost. Důležité bylo, že jsme to ubránili a dostali jen jeden gól. A jak jsme začali hrát v pěti, dal Kašpar krásnou branku na 3:1," řekl Vůjtek.

Líbilo se mu, že se jeho svěřenci dokázali vyrovnat s nevydařeným středečním zápasem. "Čekali jsme, jak to na nás bude působit. Jak to kluci psychicky zvládnou. Teď jsme dva dny hodně pracovali s videem i na ledě. Chtěli jsme odstranit určité nedostatky a myslím si, že bylo vidět, že se to povedlo. Stáli jsme před brankou, nehráli v rohách, měli větší důraz v obranné třetině. Hráli jsme i lépe přesilové hry," pochválil zlepšení reprezentantů.

Za středečním debaklem 2:7 podle něj mohlo být i přílišné uspokojení a myšlenky na MS. "Trošku jsme do toho nedali vůli, dravost. A poznali jsme, že bez toho to nejde," řekl Vůjtek. Nominační plány ale prý povedená odveta nezkomplikovala. "Nějakou představu už máme. Na dalším srazu v neděli budou všichni hráči a po úterním zápase proti Kanadě se rozhodneme. Počítáme s tím, že v týmu zůstane 27 hráčů," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články