Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vůjtek plánuje schůzky s hráči z NHL, chce mluvit i s Eliášem

Praha - Přes dvacet hráčů ze zámořské NHL se sejde v příštím týdnu na neformálních schůzkách v Praze a v Brně s novým trenérem české hokejové reprezentace Vladimírem Vůjtkem a jeho asistenty Josefem Jandačem, Jiřím Kalousem a Jaroslavem Špačkem. Nebude mezi nimi chybět ani zkušený devětatřicetiletý útočník Patrik Eliáš z New Jersey.

Patrik Eliáš
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

Třiačtyřicetiletý Jaromír Jágr z Floridy, který po domácím MS v Praze ukončil reprezentační kariéru, na seznamu potvrzených účastníků není. "Oslovujeme všechny, co hrají NHL. Těžko říci, kolik se jich sejde," řekl trenér Vůjtek na startu soustředění mladých nadějí z extraligy v Jihlavě.

Účast na pondělním setkání v Praze potvrdili vedle Eliáše například obránce Michal Rozsíval, dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Chicagem, či další zkušení útočníci Radim Vrbata z Vancouveru, Martin Hanzal z Arizony, Jiří Tlustý, jemuž skončila smlouva ve Winnipegu, nebo bek Ladislav Šmíd z Calgary. Nebudou chybět ani další reprezentanti Tomáš Hertl ze San Jose, další útočník Jiří Sekáč z Anaheimu, gólman Ondřej Pavelec z Winnipegu či bek Radko Gudas z Philadelphie.

Harmonogram nejbližších vrcholných akcí, kterými jsou příští rok mistrovství světa v Rusku a Světového poháru v Kanadě, si vyslechnou při obědě v české metropoli také útočníci David Pastrňák z Bostonu, Andrej Nestrašil z Caroliny, Dmitrij Jaškin z St. Louis a také hráči, kteří se budu snažit v NHL prosadit - zadák Vojtěch Mozík (New Jersey) a forvardi Dominik Simon (Pittsburgh) a Jakub Vrána (Washington).

Další šestice zvolila raději Brno a středeční termín. Tam se Vůjtek se svými spolupracovníky setká s gólmanem Petrem Mrázkem (Detroit), útočníky Ondřejem Palátem (Tampa Bay), Dominikem Uherem (Pittsburgh), Tomášem Vincourem (Colorado), obránci Romanem Polákem (Toronto) a čerstvou akvizicí Calgary Jakubem Nakládalem. Otevřená účast na pondělním setkání v Praze je u beka Marka Židlického, jemuž skončila smlouva v Detroitu a údajně se o něj nyní zajímá Boston.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články