Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vůjtek: Obrana docela fungovala, ale v útoku jsme jaloví

Praha - Čeští hokejisté se už ve třetím duelu za sebou na domácím ledě v zaplněné O2 areně nedokázali střelecky prosadit, a kouč Vladimír Vůjtek musel před 16 257 diváky při domácí premiéře na lavičce strávit prohru s Finskem 0:3. Vstup do Channel One Cupu navázal na brankový půst z bojů o medaile ze světového šampionátu proti Kanadě a USA, který Češi nepřerušili ani pod nástupcem Vladimíra Růžičky.

Vladimír Vůjtek na české střídačce
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale Finsko má propracovanou obranu a většina jejich výsledků končí 1:1, 2:1 nebo 2:0, jak to bylo dneska v podstatě bez té branky bez brankáře. Oni tak hrají, spoléhají na tu jednu dvě šance, které mají. Když je promění, tak vyhrávají. My jsme byli v útočné třetině jaloví," zhodnotil Vůjtek zápas.

Jeho tým nenavázal na vítězství nad Ruskem 4:3 po samostatných nájezdech z konce listopadového turnaje v Helsinkách a připsal si třetí porážku ze čtyř duelů v sezoně. Na Karjale podlehl předtím Švédsku (2:6) i Finsku (1:2).

"Myslím, že jsme se Finsku bruslařsky, fyzicky i herně v poli vyrovnali. Ale hráli jsme po rozích, kde se sjížděli všichni tři útočníci, a málo jsme hráli do předbrankových prostorů. Dávali jsme málo puků na beky, proto tam bylo málo střel a dorážek. Proto jsme zůstali s nulou," podotkl Vůjtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Finsko

V českém hokeji máme s útokem problém

Střelecká mizérie z posledních tří zápasů na domácím ledě podle něj o něčem svědčí. "Já jsem tu bilanci nezaregistroval, ale je vidět, že tam máme v českém hokeji problém. Dneska tam nebyly individuality, které by byly schopné se prosadit," uvedl Vůjtek. Je podle něj nutné na zlepšení zapracovat. "Můžeme mít propracovanou obranu, ale ve finále rozhoduje, kdo dá víc gólů. Na ně se hokej hraje."

Hráči se podle Vůjtka musí více tlačit do lepších pozic pro zakončení. "V útočné třetině musíme hrát na středu hřiště. Tam, kde se dávají góly. My jsme se nedostali do střel a ani k dorážkám. Obránci dostali málo puků, a když stříleli, tak vedle. Tam se to musí také trefovat, aby se dalo dorážet," uvedl osmašedesátiletý kouč.

Těžko hledal v utkání pozitiva. "Obrana docela fungovala. Ale těžko být s něčím spokojený, když prohrajete 0:3. Musíme zlepšit hlavně útočnou fázi," doplnil kouč. Pochvaloval si ale skvělou atmosféru v hledišti. "Publikum bylo fantastické. Skoro 17 tisíc lidí, to je velký úspěch," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články