Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vůjtek definitivně zůstává u slovenské reprezentace

Bratislava - Trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek bude u národního výběru pokračovat i přes neúspěch v Soči. Vůjtkův výběr zde zcela propadl, získal jediný bod, vypadl v osmifinále s Českou republikou, a skončil tak v pořadí předposlední.

Trenér Vůjtek a slovenští hokejisté
zdroj: Reuters autor: Grigory Dukor

Šestašedesátiletý kouč sice spolu s generálním manažerem Otto Sýkorou nabídl rezignaci, výkonný výbor svazu ji však na dnešním zasedání nepřijal. "Oba budou pokračovat v práci do 31. května a pomalu začnou s přípravou na mistrovství světa. Do Běloruska tak pojede realizační tým ve stejném složení, v jakém byl v Soči," oznámil prezident svazu Igor Nemeček.

Vůjtek vede slovenskou reprezentaci od roku 2011. Hned následující rok s týmem prošel až do finále mistrovství světa, loni vypadl ve čtvrtfinále. Na Hrách v Soči ale Slováci nevyhráli ani jeden ze čtyř zápasů a v konečném pořadí obsadili předposlední jedenácté místo. Výkonný výbor proto vyjádřil s výsledky velkou nespokojenost, nakonec ale ponechal bývalého trenéra Vítkovic, Jaroslavle, Kazaně nebo Dynama Moskva ve funkci.

Přispělo k tomu i to, že se za Vůjtka postavili hráči z NHL. "Za Soči by se dnes měla udělat tlustá čára, abychom neovlivňovali přípravu na mistrovství světa," řekl Vůjtek. "Byl bych rád, kdyby se udělalo všechno pro slovenský hokej, aby se skončilo se zákulisními spory a psalo se už jen o sportu. Na olympiádě nám ne všechno vyšlo, povedlo se nám jen málo věcí. Ale příprava je úplně jiná než na světový šampionát, kdy máte na všechno mnohem víc času," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články