Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Všichni jsme hráli špatně. Od prvního do posledního, zní ze Sparty

Praha - Nejtěžší porážkou v sezoně, navíc před svými diváky, otevřeli hokejisté Sparty semifinálovou sérii proti Plzni. Výsledek 3:7 byl reálným vyjádřením jejich nepovedeného výkonu, čehož si byli sami dobře vědomi. Největší chybu pak viděli ve špatném nástupu do zápasu - po první dvacetiminutovce prohrávali 0:3.

Zklamaní fanoušci Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sedm gólů svěřenci kouče Josefa Jandače v probíhajícím ročníku dosud neinkasovali. V defenzivě špatně hrající celek nespasili ani brankáři Tomáš Pöpperle a Danny Taylor, jenž ho po první přestávce vystřídal. "Gólmani vypadali, že nic nechytili, ale to není hra gólmanů. Musí hrát celý tým. A my musíme zlepšit úplně všechno. Hráli jsme všichni špatně. Od prvního brankáře po posledního náhradníka," řekl útočník Michal Dragoun.

Sedm z posledních osmi vzájemných duelů vyhrál tým, který byl v pozici hosta. Sparta se chce této statistice ve středu postavit a sérii vyrovnat. "Přidat musíme ve všem, jestli chceme pomýšlet na to, abychom s nimi hráli o finále. Pak se to k nám může otočit, ale jestli budeme hrát takhle, tak to skončí 0:4 a bude konec sezony. Všichni to víme," řekl Dragoun.

Sparta si prožila nelehkou chvilku již ve čtvrtfinále se Zlínem, jenže to bylo poté, co měla na kontě úvodní výhru. "Nehledal bych podobnost s prohraným zápasem se Zlínem. Na výsledku se podepsal hlavně špatný nástup, od něhož se pak odvíjel celý zápas. Dnes se prohrálo a je jedno, zda o gól, nebo o deset," podotkl Dragoun. Plzeň udeřila třikrát ze čtyř početních výhod. "Víme, co hrají, přesto jsme to neuhlídali. Prostě jsme prohráli a zítra začneme úplně jinak," ujistil dvaatřicetiletý Dragoun.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále Sparta - Plzeň

Máme zkušenosti, abychom to zvládli, říká Polášek

I podle střelce druhého gólu Sparty Adama Poláška se zápas zlomil v první třetině. "Tu jsme si prohráli sami a určovala dnes chod celého utkání. Chyby byly víceméně ve všem. Od začátku bylo možné vidět, že oni na nás nastoupili a my jsme na to nedokázali odpovědět. Byl to pro nás blbej zápas. Škoda, že to byl ten první, ale něco podobného jsme si tady zažili už se Zlínem a jen doufáme, že to zítra bude lepší," věřil.

"Dnes nás předčili úplně ve všem. Jak v bruslení, tak v dohrávání soubojů, ale i ve střelách. Drželi jsme s nimi krok 10 až 15 minut ve druhé třetině, ale v play-off tohle nestačí," zdůraznil Polášek. Čtyřiadvacetiletého zadáka mrzelo, že hráči v poli nepodrželi gólmany, jimž se také nedařilo ideálně. "Je nám to samozřejmě líto, vůbec se nám to nepovedlo, ale oni sami ví, že tohle se prostě někdy stane. Nepovedlo se nám to ani do obrany, ale ani do útoku," řekl Polášek.

Současné mužstvo Sparty je však podle něj natolik psychicky silné, že ho jedna porážka nemůže vykolejit. "Už jsme to hodili za hlavu. Máme tak dobrý tým, že si to vůbec nepřipouštíme. Taková parta kluků jako tady je tuto sezonu - všichni mají tolik zkušeností, že si něco podobného už zažili," připomněl Polášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články