Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Vsetín do slovenské extraligy? Klub o tom vážně přemýšlí

Vsetín - Hokejisté Vsetína by mohli od nové sezony hrát slovenskou extraligu. O nabídce posunout se z druhé české ligy mezi slovenskou elitu vedení šestinásobného vítěze české extraligy velmi vážně přemýšlí, oznámil jednatel klubu Daniel Tobola. Rozhodnutí by mělo padnout nejpozději do konce května.

Frýdek-Místek - Vsetín
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Tu nabídku máme, je pravdivá. Máme za sebou asi měsíční jednání, už to nejsou jen první kontakty, ale až nyní jsme s tím šli ven. Je to něco, čím se zabýváme, a ta možnost, že budeme hrát slovenskou extraligu, skutečně existuje. Je to pro nás otevřená záležitost," uvedl Tobola. Připustil, že nejzásadnější otázkou je ekonomická stránka věci. "Znamenalo by to samozřejmě navýšení rozpočtu, s nímž pracujeme. A to minimálně zhruba na trojnásobek oproti současnosti," nastínil vsetínský jednatel.

Důležité je ale rovněž sportovní hledisko. "Nechtěli bychom jen poskočit do nejvyšší soutěže a tam pak nějak paběrkovat. Takže kromě ekonomického zajištění by to znamenalo mít i odpovídající kádr, aby z toho hokeje měli diváci radost," zdůraznil Tobola. Klub chce mít i proto jasno co možná nejdříve, neboť s květnem začal velký pohyb na přestupovém trhu.

"Teď čeká všechny mistrovství světa, ale my na tom stále pracujeme a nejpozději do konce května chceme mít jasno, jak jsme si řekli i se slovenskou stranou, aby i její představitelé věděli co a jak. Pro nás samozřejmě platí, že čím dříve to bude dořešené, tím lépe," uvedl Tobola.

Řídící orgán slovenské extraligy o ničem neví

Slovenská společnost Pro-Hokej tvrdí, že s českým klubem nejedná. "Téma zahraničního účastníka v následujícím ročníku Tipsport Ligy není uzavřeno, v současnosti ovšem Pro-Hokej jako řídící orgán ligy oficiálně s českým klubem na toto téma nejedná," sdělil ředitel Pro-Hokeje Lintner.

Již loni na podzim bez bližších podrobností Lintner uvedl, že jeden klub ze zahraničí by chtěl od nadcházející sezony hrát ve slovenské extralize. Informace o zájmu zahraničního celku vstoupit do soutěže zatím nedostal ani slovenský hokejový svaz.

Vsetín již na konci minulého roku ohlásil záměr investovat v příštích pěti letech 50 milionů korun do oprav zimního stadionu Na Lapači. Část z těchto peněz chce získat jako dotace od státu či z evropských fondů. Vsetínský klub vládl v 90. letech české extralize. Tým s řadou velkých hvězd vstoupil mezi elitu v roce 1994 a opanoval šest z dalších sedmi ročníků, když i v tom zbývajícím hrál finále, ale podlehl Spartě.

Poté však klubový boss a kontroverzní podnikatel Roman Zubík skončil ve vazbě a na klub se začaly nabalovat problémy. V červnu 2007 byl Vsetín vyloučen z nejvyšší české soutěže, když mu Asociace profesionálních klubů neudělila extraligovou licenci. Seniorský hokej poté ve Vsetíně rok nefungoval, mužstvo dospělých se rozpadlo. Po roční odmlce však klub opět začal hrát - místo Blanska vstoupil do druhé ligy, tedy třetí nejvyšší soutěže. Tu hrál až dosud.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články