Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Všechno si zatím sedá, říká Palát o současných problémech Tampy

Není to ideální. Tampa Bay se v NHL zatím hledá, i když poslední utkání klub z Floridy proti Buffalu zvládl a zvítězil 3:2. Útočník Ondřej Palát věří, že by zápas, který se hrál ve švédském Stockholmu, mohl Tampu odrazit k lepším zítřkům.

Ondřej Palát
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Tampa Bay před půlrokem opanovala základní část NHL. Jenže v play-off vypadla hned v prvním kole, navíc 0:4 v sérii s Columbusem. Start do nové sezony se pak floridskému celku nepovedl. Ze čtrnácti zápasů má 16 bodů a ve Východní konferenci je jedenáctý.

"Minulý rok jsme všechno vyhrávali, i zápasy, které jsme hráli špatně a neměli jsme je třeba vyhrát. Tuto sezonu je to trochu jinačí, máme pár nových hráčů a všechno si sedá. Myslím, že to bude dobré," řekl Palát.

Pobyt ve švédské metropoli podle něj tým více sblížil. "Jsme tu už od neděle, s kluky jsme měli společné večeře, takže nás to hodně spojilo. Je to vidět na ledě, hrajeme super a baví nás to," uvedl osmadvacetiletý útočník, jenž zatím nasbíral devět bodů (5+4).

Lightning si proti Sabres připsali druhou výhru ze tří zápasů. "Začali lépe, měli pár šancí, ale pak jsme hráli líp my. Hráli jsme u nich, měli jsme hodně střel a vyhráli. Bylo to těsné a musíme tak hrát i v sobotu. Zejména stejně dobře defenzivně," prohlásil Palát.

Atmosféra ve vyprodané hale Ericsson Globe, kam dorazilo přes třináct tisíc fanoušků, ho nadchla. "Bylo to rozčleněné, hodně fanoušků Tampy i Buffala, takže super," konstatoval rodák z Frýdku-Místku.

Největších ovací z hráčů Tampy Bay se dostalo švédskému obránci Victoru Hedmanovi, jenž se vrátil do sestavy poté, co předchozí dva duely kvůli zranění vynechal. "Super. Hráli švédskou hymnu, říkal, že se mu to strašně líbilo. Hrál výborně," řekl Palát.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články