Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vrbata ve vrcholné formě režíroval výhru Vancouveru v Edmontonu

New York - Český útočník Radim Vrbata se v pátečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře hokejistů Vancouveru 2:0 v Edmontonu a stal se třetí hvězdou zápasu. Mladoboleslavský rodák zlomil v 36. minutě bezbrankový stav, když přihrávku Daniela Sedina poslal pod horní tyč odkryté domácí branky. Vrbata tak v novém působišti skóroval ve všech třech zápasech sezony, ve dvou případech šlo dokonce o vítěznou trefu.

Radim Vrbata v zápase proti Edmontonu
zdroj: ČTK/AP

"Je to o načasování a schopnosti být ve správný čas na správném místě. Pokud to budu dělat, vím, že mě najdou. Jako dneska. To byla nádherná přihrávka," uvedl Vrbata ke spolupráci s dvojčaty Sedinovými, s nimiž si rozuměl od první chvíle už v přípravných zápasech. Útočné trio pak druhý zásah přidalo při závěrečné power play a autor trefy Daniel Sedin po utkání ocenil přínos českého útočníka. I to, jak k nim rychle zapadl.

"Pomáhá nám. Hodně střílí a tím pro nás otevírá nové možnosti. Je to pravák, což nám dodává další výhodu. Je dobrý," podotkl Sedin. K výhře přispěla vydatnou měrou i další předsezonní posila Ryan Miller. Americký gólman zastavil 28 střel soupeře a připsal si první čisté konto v novém ročníku. "Moc to pro mě znamená. Vždy chcete získat první nulu co nejrychleji. Stejně tak mám radost, že jsme po té dlouhé pauze (Canucks naposledy hráli v sobotu) nevypadli z rytmu," reagoval Miller.

Sestřih utkání Edmonton - Vancouver:

Také Ondřej Pavelec podal v brance Winnipegu dobrý výkon, jenže jeho spoluhráči neskórovali a tým podlehl Nashvillu 0:2. Český gólman byl ale i přes prohru vyhlášen třetí hvězdou zápasu, když kryl 25 střel a dlouho držel naděje Jets na bodový zisk. Oba góly inkasoval kladenský odchovanec po tečovaných střelách. "Nevypracovali jsme si tolik šancí, jak bychom měli. Vysvětlení je jednoduché. Musíme více střílet a tlačit se před bránu. Z toho pak budou vznikat příležitosti a ošklivé branky," uvedl po utkání trenér Jets Paul Maurice, jehož svěřenci v posledních třech utkáních dali jen jeden gól.

A jejich ofenziva usnadnila cestu k čistému kontu Pekkovi Rinnemu. Finský gólman, jenž v minulé sezoně kvůli problémům s kyčlí a operací odchytal jen 24 utkání, působil jistým dojmem a výhru Predators podpořil 31 zákroky. "Loňská sezona byla těžká, trvalo to věčnost. Jsem rád, že jsem zpátky, hokej si teď více užívám," podotkl Rinne.

Sestřih utkání Winnipeg - Nashville:

Český hokejista Ladislav Šmíd se snažil mužstvo Calgary probudit v Columbusu z ospalého startu bitkou. Osmadvacetiletý obránce se v desáté minutě, kdy Flames prohrávali 0:2 a do té doby ani nevystřelili, porval za brankou s Coreym Troppem. Jejich výstup se ale obešel bez pořádných úderů a po zápasnických chvatech skončili oba na ledě. Calgary sice v poslední třetině utkání zdramatizovalo, ale dvěma góly jen snížilo na konečných 2:3.

Sestřih utkání Columbus - Calgary:

Trenér Detroitu Mike Babcock si po minulém utkání stěžoval, že jeho svěřenci byli pomalí jako sirup. Kritická slova zabrala a Red Wings v následujícím zápase zvítězili 4:1 v Torontu. Hlavní postavou byl švédský útočník Henrik Zetterberg, jenž asistoval u všech branek týmu. Jednu přihrávku si připsal i Jakub Kindl, který pasem od obranné modré čáry rozjel třetí gólovou akci Detroitu.

"Minulý zápas byl jeden z nejhorších, jaké jsem za Detroit sehrál. Takových jsem moc neměl, nesl jsem to těžce. Proto bylo příjemné, že jsem se dnes na ledě cítil lépe a odrazil se zase trochu k lepším výkonům," uvedl čtyřiatřicetiletý Zetterberg. Naopak zápas se nevydařil obránci Toronta Romanu Polákovi, po jehož ztrátě kotouče vstřelil Detroit první gól. Celkově pak byl český bek u tří inkasovaných branek.

Sestřih utkání Toronto - Detroit:

Hokejisté Floridy si připsali první vítězství v nové sezoně, když uspěli v Buffalu 1:0. Brankářský duel rozsekl ve 24. minutě Sean Bergenheim, který střelou z levého kruhu překonal Jhonase Enrotha. Na druhé straně Roberto Luongo potvrdil, že se mu proti Sabres daří. Kanadský gólman zneškodnil všech 26 střel a ve vzájemných zápasech vychytal třetí nulu za sebou.

Sestřih utkání Buffalo - Florida:

Výsledky NHL:

Buffalo - Florida 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Branka: 24. Bergenheim. Střely na branku: 26:35. Diváci: 17 864. Hvězdy zápasu: 1. Bergenheim (Florida), 2. Enroth (Buffalo), 3. Luongo (Florida).

Columbus - Calgary 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) Branky: 3. Skille, 6. Johansen, 28. Calvert - 43. Raymond, 52. Jooris. Střely na branku: 26:31. Diváci: 15 987. Hvězdy zápasu: 1. Calvert, 2. Letestu, 3. Skille (všichni Columbus).

Toronto - Detroit 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) Branky: 41. Santorelli - 10. a 26. Franzén, 39. Nyquist (Kindl), 46. Abdelkader. Střely na branku: 24:35. Diváci: 19 054. Hvězdy zápasu: 1. Zetterberg, 2. Franzén, 3. Nyquist (všichni Detroit).

Winnipeg - Nashville 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) Branky: 17. Ribeiro, 48. J. Neal. Střely na branku: 31:27. Gólman Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval dvě branky z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 92,59 procenta. Diváci: 15 016. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Volčenkov (oba Nashville), 3. Pavelec (Winnipeg).

Edmonton - Vancouver 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) Branky: 36. Vrbata, 60. D. Sedin (Vrbata). Střely na branku: 28:30. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Scrivens (Edmonton), 2. Miller, 3. Vrbata (oba Vancouver).

Anaheim - Minnesota 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) Branky: 45. Cogliano, 52. Perry - 23. Zucker. Střely na branku: 26:28. Diváci: 17 306. Hvězdy zápasu: 1. Andersen, 2. Cogliano, 3. Vatanen (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články