Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrbata brankou pomohl Vancouveru a stal se první hvězdou utkání

New York - Radim Vrbata vstřelil svůj čtrnáctý gól v sezoně a přispěl tak k výhře Vancouveru 3:1 na ledě San Jose. Třiatřicetiletý útočník bodoval potřetí z posledních čtyř zápasů a byl vyhlášen dokonce první hvězdou utkání.

Radim Vrbata (vpravo) s Danielem Sedinem
zdroj: ČTK/AP autor: TONY AVELAR

San Jose - Vancouver 1:3

Vrbata se prosadil ve 28. minutě, kdy náhradní gólman "Žraloků" Alex Stalock nezkrotil lapačkou jeho střelu zápěstím z levého kruhu. Český kanonýr tak zvýšil vedení Canucks na 3:1 a uzavřel skóre večera, ve druhé plovině utkání už žádný gól nepadl.

Vrbata skóroval jen tři minuty poté, co domácí útočník Joe Thornton z trestného střílení snížil na 1:2. Střelecký účet zápasu otevřel už ve 4. minutě nováček v dresu Vancouveru Bo Horvat, ve stejné fázi druhé třetiny přidal druhou branku Jannik Hansen. San Jose si tak připsali první porážku na domácím ledě po sérii osmi výher a celkově prohráli už potřetí v řadě.

"San Jose je soupeř, s nímž bojujeme o postup do play-off. Věděli jsme, že je to velmi důležitý zápas. Ten minulý proti Anaheimu naší lajně moc nevyšel a chtěli jsme dnes podat lepší výkon. Ráno jsme si proto dali dobrovolný trénink, abychom se ujistili, že jsme na utkání dobře připraveni. A vyplatilo se to," radoval se Vrbata.

Florida - Montreal 1:2 SN

Čtvrté vítězství za sebou vybojovali hokejisté Montrealu, kteří uspěli 2:1 po nájezdech na ledě floridských Panthers a vyhoupli se do čela tabulky Východní konference. Hlavním strůjcem vítězství byl brankář Dustin Tokarski, který dostal výjimečně přednost před tradiční oporou Canadiens Careym Pricem. Pětadvacetiletý gólman, jenž se objevil v brance po více než měsíční odmlce, pochytal 36 z 37 střel i všechny tři penalty a byl zvolen první hvězdou večera.

"Neuvěřitelné. Vypadalo to, jakoby byl v brance Carey," žasl nad výkonem Tokarskiho útočník Lars Eller. "Odvedl dobře svou práci a ještě přidal něco navíc. Všichni v kabině jsme z něj měli radost," doplnil Eller.

Tokarski dlouho držel čisté konto i naději na výhru už v základní hrací době. Kapituloval až v 59. minutě, kdy obrana hostů nechala na chvilku volného mezi kruhy Nicka Bjugstada a ten pohotovou střelou zavěsil. O výhře Montrealu rozhodl až v rozstřelu P. A. Parenteau. "Zase použil ty své kouzelné ruce. A získal pro nás další důležitý bod, který může mít na konci základní části velkou cenu," řekl kouč Michel Therrien.

Edmonton - Los Angeles 3:2 SN

Černou šňůru devíti porážek přerušili hokejisté Edmontonu. V duelu s Los Angeles sice v posledních deseti minutách třetí třetiny přišli o dvoubrankový náskok, nakonec ale vybojovali výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným střelcem v penaltové loterii byl ve čtvrté sérii David Perron.

Výsledky NHL:

Florida - Montreal 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky: 59. Bjugstad - 39. Gallagher, rozh. nájezd Parenteau. Střely na branku: 37:34. Diváci: 19 614. Hvězdy utkání: 1. Tokarski, 2. Parenteau (oba Montreal), 3. Luongo (Florida).

San Jose - Vancouver 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky: 25. J. Thornton z trestného střílení - 4. Horvat, 24. Hansen, 28. Vrbata. Střely na branku: 32:21. Diváci: 17 562. Hvězdy utkání: 1. Vrbata, 2. Miller (oba Vancouver), 3. J. Thornton (San Jose).

Edmonton - Los Angeles 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky: 5. Hendricks, 30. Nugent-Hopkins, rozh. nájezd Perron - 51. Doughty, 58. Muzzin. Střely na branku: 21:39. Diváci: 16 839. Hvězdy utkání: 1. Scrivens (Edmonton), 2. Doughty (Los Angeles), 3. Hendricks (Edmonton).

Nashville - St. Louis 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky: 19. a 50. Weber, 37. Bourque - 21. Butler, 35. Oshie. Střely na branku: 47:28. Diváci: 17 401. Hvězdy utkání: 1. Weber, 2. Bourque, 3. O. Jokinen (všichni Nashville).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články