Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrána zvolil Spartu především kvůli rodině

Praha - Po více než pěti letech se vrací do extraligy útočník Petr Vrána. Jednatřicetiletý forvard měl sice možnost hrát nadále v zahraničí, ale vidina zakotvení v Praze převážila vše ostatní. Proto kývl na lákavou nabídku Sparty.

"Je to změna, za kterou jsem rád. Ve Lvu jsem byl sice taky doma, pořád se ale třeba na týden nebo deset dní létalo do Ruska. Máme malého kluka a takhle na něj budu mít víc času. Rodina hrála v tom rozhodování určitě velkou roli," řekl Vrána, který v posledních letech hrál postupně za Chabarovsk, Lva, Atlant Mytišči, Kazaň a poslední sezonu strávil ve švédském Brynäs. V minulosti však působil také dlouhodobě za mořem a na kontě má i 16 startů v NHL.

"Samozřejmě rozhodovaly i hokejové věci. Poslední sezona nebyla podle mých představ. Přišla zranění a nebylo to jednoduché. Nabídky nějaké byly, ale převážila rodina, se kterou máme v Praze zázemí. Bylo to jednouché rozhodnutí po těch deseti jedenácti letech, kdy jsme si pořád zařizovali bydlení. Člověk už toho má plné zuby," netají Vrána.

Po letech absence v extralize je zvědavý, jak se soutěž změnila. "Hokej se všude strašně rychle mění. Co jsem slyšel i viděl, šla extraliga velice nahoru. Nesnižoval bych ji jako někteří, kteří říkají, že to není top liga. Vždyť kluci z ní, kteří jeli na mistrovství světa, hráli výborně. A byli srovnatelní s kýmkoliv jiným. Kvalita tu bude," domnívá se Vrána.

Ve hře o jeho služby bylo hned několik zájemců. "Ale když přišla Sparta s konkrétní nabídkou... Je to změna, po dlouhé době jsem zase doma, v české extralize jsem dlouho nehrál. A Sparta je velkoklub," pochvaloval si.

Je ale rád za angažmá v zahraničí. "Jsem vděčný, že jsem měl možnost procestovat svět a živit se hokejem v cizině. Potkal jsem spoustu skvělých lidí a některá exotická místa. Všechno má pozitiva a negativa. Když se člověk dívá zpětně, klady většinou převažují," přemítal Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články