Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Vrána s Washingtonem znovu slaví. V NHL porazil Philadelphii

Jakubu Vránovi a jeho Washingtonu se v NHL daří. Klub dosáhl na páté vítězství v řadě, když porazil Philadelphii 6:3. Dvě branky vstřelil Connor McMichael a jednou přispěl Alexandr Ovečkin, který se o další krůček přiblížil rekordu Waynea Gretzkého. S 885 góly na něj ztrácí třicet devět zásahů.

Jakub Vrána
zdroj: ČTK / Profimedia

Domácí Capitals šli do vedení v 5. minutě, když ruského brankáře Ivana Fedotova překonal tečí Taylor Raddysh. Domácí utekli až do vedení 4:0 po brance Nica Dowda a dvou slepených trefách McMichaela, který v tomto ročníku skóroval již třikrát.

Flyers se dokázali do utkání vrátit a na rozdíl jedné branky snížili Travis Konecny, Owen Tippett a Matvej Mičkov. Víc už nezvládli, naopak do prázdné klece pečetili výhru Pierre-Luc Dubois a Ovečkin. Vrána odehrál téměř jedenáct minut a měl dvě střely. Nováček Mičkov se stal pátým hráčem historie Flyers, který nasbíral sedm bodů v prvních sedmi zápasech. Před ním se to povedlo jen Jamesi van Riemsdykovi, Peteru Zezelovi, Ericu Lindrosovi a Richu Sutterovi.

"Tohle je začátek sezony, který chcete, že?" řekl Dubois. "Pravděpodobně asi nebudeme mít skóre 81:1, ale chcete být na vlně, dokud to jde. Žádné naše utkání nebylo dokonalé, ale najít způsob, jak vyhrávat zápasy, to dělá špičkové týmy a to my chceme být. Sezona je dlouhá a je toho hodně, co musíme udělat, ale tyto body jsou stejně cenné jako body v březnu," dodal.

"Ukázali jsme trochu života, když jsme začali forčekovat," řekl o návratu do utkání trenér Philadelphie John Tortorella. "Získali jsme trochu víc času v útočném pásmu. Takže alespoň druhá polovina se nám vydařila správně."

Výsledky NHL:

Washington – Philadelphia 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)

Branky: 25. a 28. McMichael, 5. T. Raddysh, 23. Dowd, 58. Dubois, 59. Ovečkin  33. Konecny, 37. Tippett, 47. Mičkov. Střely na branku: 26:29. Diváci: 17 254. Hvězdy zápasu: 1. McMichael, 2. Thompson (oba Washington), 3. Mičkov (Philadelphia).

Zdroj
ČT sport, ČTK, NHL

Hlavní zprávy

Nejčtenější články