Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vrána s Vaněčkem dostali od Washingtonu kvalifikační nabídku, Jaškin v Capitals končí

Vedení Washingtonu předložilo útočníkovi Jakubu Vránovi a brankáři Vítku Vaněčkovi kvalifikační nabídku na novou smlouvu. Podle informací deníku Washington Times se jí naopak nedočkal další český útočník Dmitrij Jaškin a 1. července se tak stane nechráněným volným hráčem.

Jakub Vrána
zdroj: USA Today Sports autor: Charles LeClaire

Vedle Vrány s Vaněčkem si Capitals kvalifikační nabídkou zajistili práva na další kvarteto hráčů. Nabídku dostali členové ofenzivy prvního týmu Švéd André Burakovsky, Chandler Stephenson i Burakovského krajan v obraně Christian Djoos, ale také další bek Colby Williams, jenž působil na farmě v Hershey v AHL a rovněž čeká na debut mezi elitou.

Třiadvacetiletý Vrána pomohl loni Capitals dobýt Stanley Cup. Letos po vyřazení z play-off spolu s Jaškinem oblékli reprezentační dres na mistrovství světa na Slovensku.

Všeobecně se očekává, že se s klubem, jehož novou posilou se stal nedávno bek Radko Gudas, domluví na nové dlouhodobé smlouvě. Variantou je ale i tzv. překlenovací kontrakt.

Vrána figuruje v dlouhodobých plánech Washingtonu mezi šesticí elitních útočníků, na něž chtějí Capitals spoléhat. Pražský rodák má dobrou pozici k vyjednávání i díky tomu, že v uplynulém ročníku výrazně posunul svá dosavadní maxima ve statistikách.

Odehrál všech 82 zápasů základní části a připsal si 47 bodů za 24 gólů a 23 asistencí. V sedmi duelech play-off ale nebodoval a Capitals prohráli hned na úvod 3:4 na zápasy s Carolinou.

"Rozhovory pokračují, variant je víc. Uvidíme, jak to dopadne. Ale jsme pozitivní. Věříme, že k dohodě dojde," uvedl hráčův agent Aleš Volek ze společnosti ALVO Sports.

O tři roky starší Jaškin byl v odlišné pozici. Klub z metropole USA ho získal začátkem října z listiny volných hráčů, kam jej vedení St. Louis muselo zařadit před plánovaným přesunem na farmu do San Antonia do nižší AHL.

Pro Jaškina šlo o první změnu dresu v NHL. Prostor dostal ale jen v 37 duelech základní části a stihl osm bodů (2+6).

Podobně jako Jaškin dopadl ve Philadelphii gólman Michal Neuvirth, jemuž dali Flyers na srozuměnou, že s ním již nadále nepočítají po vypršení dvouleté smlouvy a celkově čtyřleté spolupráci.

Společnou řeč s klubovým vedením se naopak snaží najít po povedených sezonách další brankáři Petr Mrázek v Carolině či David Rittich v Calgary.

Z Mrázka může být 1. července nechráněný volný hráč, Rittich by měl naopak po vypršení jednoleté smlouvy status chráněného volného hráče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články