Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vrána je po třech letech v nároďáku: Chci o to zabojovat

Praha - Útočník Petr Vrána doléčil šrámy po skončení klubové sezony a připojil se k reprezentaci chystající se na mistrovství světa. Opora pražské Sparty je na akci národního týmu po více než třech letech. Účastník světového šampionátu 2013 věří, že má šanci prosadit se do konečné nominace na vrcholnou akci sezony. "Nikdo by sem nejel, kdyby si myslel, že nemá šanci nebo že o to nechce zabojovat," řekl Vrána. Mistrovství světa odvysílá v průběhu května živě ČT sport a web ctsport.cz.

Dvaatřicetiletý centr, jenž byl kapitánem juniorské reprezentace na bronzovém MS 2005 a podílel se tak na zatím poslední české medaili na vrcholném turnaji dvacetiletých hráčů, oblékl dres seniorského týmu naposledy v listopadu 2013. "Je to dlouho, už si to ani nepamatuji. Předešlé dvě sezony jsem byl zraněný," uvedl.

Fit nebyl ani v minulých dnech, klubovou sezonu dohrával s poraněným kotníkem, v posledním zápase čtvrtfinále play-off navíc dostal pukem do obličeje. "Pusa je docela dobrá a kotník už je taky v pořádku. Absolvoval jsem vyšetření a pak jsem věděl, že je to dobré," řekl Vrána. Z preventivních důvodů bral i antibiotika.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrána se po třech letech vrátil do národního týmu

I díky tomu, že je zdravotně v pořádku, je připraven zabojovat o nominaci na MS ve Francii a Německu. "Lákadlo je to pro každého. Je tady spousta kvalitních hráčů a půjdu do toho naplno. Uvidíme, jak to dopadne," uvedl útočník, jenž má za sebou i sedm sezon v zámoří a 16 startů za New Jersey v NHL.

"Letos byla sezona krátká a člověk si říká, proč si ji neprotáhnout, když dostane šanci v nároďáku. Je to dlouhá cesta, ale už těch šancí nemusí být tolik. Tak proč to nezkusit," uvedl Vrána, jenž se s většinou hráčů v současném kádru musel seznamovat.

Nový díl Hokej fokus podcastu nejen o reprezentaci a nezdaru Sparty v play-off:

Vrána se v národním týmu pokusí zahnat zklamání z nevydařeného konce klubové sezony ve Spartě. Pražané sice postoupili až do finále Ligy mistrů, v základní části extraligy skončili třetí, ale v play-off prohráli hned na úvod 0:4 na zápasy s Kometou Brno.

"Šance byla a nezvládli jsme to. Výsledek 4:0 na zápasy je pro nás krutý a není jednoduché se s tím vyrovnat. Když vás někdo vyřadí 4:3, ale takhle..." kroutil hlavou. Uznal ale, že Kometa vyhrála zaslouženě. "Hrála dobře a v důležitých momentech nás přehrála," uvedl Vrána.

Vedení Pražanů ve středu změnilo složení realizačního týmu a dosavadní hlavní kouč Jiří Kalous skončil jako sportovní manažer, u áčka ale bude působit jako trenér dále. "Reakce vedení se dá pochopit. Sparta je velkoklub a prohrát 4:0 na zápasy není OK," řekl Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články