Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Vostřák splatil trenérovu důvěru, "odčaroval" Trvaje nezamýšlenou fintou

Brno - Poté, co se Pavel Vostřák nevešel do plzeňské sestavy v předchozích dvou utkáních, v nichž Indiáni vůbec neskórovali, kouč Marian Jelínek na něj znovu vsadil a zkušený útočník mu jeho důvěru bohatě vrátil. Dvěma góly přispěl k výhře 3:2, čímž pomohl zastavit rozjetou Kometu a udržel svému týmu naději na finále. Vostřák načal brankový účet dnešního zápasu v oslabení, čímž ukončil neprůstřelnost gólmana Jiřího Trvaje. A ve 22. minutě se postaral i o vítěznou trefu, díky níž Plzeň konečně po 11 prohrách ochutnala vítěznou radost v play-off v halách soupeřů, kde naposledy uspěla ve vyřazovací fázi sezony 2008/09.

"První gól jsem udělal, jak jsem chtěl, druhý jsem střílel bekovi skrz nohy a propadlo to," popsal novinářům své zásahy Vostřák. "Nespadlo mi tam ale zdaleka všechno, tak snad příště," věřil devětatřicetiletý forvard, jenž v sérii zatím nedostával příliš šancí. "Třeba to příště bude stejné (jako dnes), nevím," věřil Vostřák, že si vybojoval místo pro příště.

"Byl to správný play-off zápas, ty předchozí byly opatrnější. Bylo důležité, že jsme dali první gól a nepustili Kometu do vedení. První gól tomu pomohl, domácím to srazilo sebevědomí, zvlášť, když jsme dali gól v oslabení," uvedl Vostřák.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno - Plzeň

Sérii ještě nepovažuje zdaleka za ztracenou, i kvůli jednomu příkladu, na který si vzpomněl před zápasem. "Pamatuji si sérii, že jsme 3:0 vedli ve Švýcarsku s Ambri, a ztratili jsme ji. Za stavu 3:3 jsme nedali gól do prázdné brány a v prodloužení jsme si dali vlastního. Pak se to otočilo celé; Lugano nás vyřadilo a nakonec získalo titul. Rád bych teď byl v opačné roli," přál si Vostřák prožít obrat z té lepší strany.

Pro postup si třeba urvat hlavu

"Klobouk dolů, Pavel Vostřák dostal šanci a chopil se jí naprosto famózně, dal dva góly a byl velkým strůjcem našeho úspěchu," ocenil spoluhráče bek Jaroslav Modrý. "V tomhle týmu je charakter a řekli jsme si, že naši fanoušci si zaslouží, abychom sérii vrátili do Plzně a pak se může stát cokoliv. Ten první krok byl důležitý, abychom našli cestu, jak vyhrát. Je třeba tomu dát všechno, nechat si klidně natlouct a urvat hlavu, ale dát prostě všechno týmu," nabádal Modrý do dalšího pokračování série.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články