Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Voráček rozhodl v prodloužení o výhře Columbusu

New York - Český útočník Jakub Voráček rozhodl ve středečním utkání NHL gólem v prodloužení o vítězství hokejistů Columbusu na ledě New Yorku Islanders 4:3. Voráček se prosadil ve třetí minutě nastaveného času, kdy dorazil do branky střelu Krise Russella a připsal si svůj pátý gól v sezoně. Blue Jackets vyhráli popáté za sebou a poskočili do čela tabulky Centrální divize, naopak Islanders zaznamenali čtrnáctou porážku v řadě, čímž vytvořili nový klubový rekord. Naposledy Islanders nevyhráli čtrnáctkrát po sobě v roce 1990, kdy zaznamenali jedenáct proher a tři remízy.

Další skvělý výkon podal ve středu brankář Ondřej Pavelec. V duelu proti vedoucímu týmu Západní konference Detroitu pustil jedinou z 33 střel a dovedl svůj tým k vítězství 5:1. Pavelec vychytal pro Thrashers třetí výhru v řadě, když během této úspěšné série inkasoval dohromady jen dvakrát. 

Smolný večer prožil další český gólman Tomáš Vokoun. V souboji s Bostonem hájil dvě třetiny čisté konto a Florida vedla 1:0. Na začátku třetí třetiny však Vokoun vyrobil hrubku, když se u zadního mantinelu snažil zastavit puk, ten se mu od hokejky odrazil před branku a Brad Marchand osm sekund po začátku poslední dvacetiminutovky ve vlastním oslabení vyrovnal na 1:1. Bruins pak zásluhou dvou gólů veterána Marka Recchiho zápas otočili a zvítězili 3:1.

Svým osmým gólem v sezoně přispěl útočník Tomáš Plekanec k výhře Montrealu nad Los Angeles 4:1. Canadiens vyhráli šestý z uplynulých osmi zápasů, naopak Kings si připsali pátou porážku z posledních šesti utkání. Po třech prohrách v řadě zabral nejlepší tým NHL Washington a vydřel výhru 3:2 na ledě Caroliny. Na všechny tři branky Capitals přihrál Alexander Ovečkin, jednu asistenci si připsal Tomáš Fleischmann.



Impozantní sérii prodloužil Steven Stamkos z Tampy Bay, když ve 21. utkání vstřelil 21. gól a přispěl k vítězství svého týmu nad New Yorkem Rangers 5:3. Stamkos navíc přidal dvě asistence a s 38 body vede produktivitu celé NHL. V patách se mu drží Sidney Crosby, jenž bodoval v desátém utkání za sebou. V duelu s Buffalem přihrál na jediný gól Pittsburghu, díky němuž Penguins vyhráli 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články