Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Voráček přihrával, Mrázek lapal a Flyers slavili. Bruins nepomohl ani gól Pastrňáka

Ani trefa Davida Pastrňáka nepomohla nejlepšímu týmu Východní konference Bostonu k dalšímu vítězství do sbírky. Proti byla Philadelphia s českými hráči. K triumfu 4:3 pomohl dvěma asistencemi Jakub Voráček. Brankář Petr Mrázek zase chytl 36 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Petr Mrázek z Philadelphie chytá střelu Davida Pastrňáka z Bostonu
zdroj: REUTERS autor: Derik Hamilton

Philadelphia se vítězstvím bodově dotáhla na třetí tým tabulky Metropolitní divize Columbus. Před Floridou, jež je na prvním nepostupovém místě do play-off, mají Flyers náskok osmi bodů. Panthers zbývá sehrát pět zápasů, Letcům tři.

Domácí Philadelpia proti Bostonu vedla 2:0 a 3:1. Flyers držel Mrázek, jenž v první třetině skvělým zákrokem lapačkou vychytal ve vyložené šanci krajana Pastrňáka. Voráček se asistencí podílel na třetí brance Nolana Patricka, jenž poslal Flyers ve 46. minutě do vedení 3:1.

O půldruhé minuty později ale v přesilovce snížil Pastrňák. Český útočník tečovanou ranou z ostrého úhlu překonal Mrázka a vstřelil 33. gól v sezoně. Boston si vynutil prodloužení v power play, čtyři sekundy před třetí sirénou vyrovnal po závaru Patrice Bergeron.

Druhý bod přesto získala Philadelphia. Voráček vyslal v 64. minutě do sóla kapitána Girouxe, jenž chladnokrevně střelou pod horní tyč rozhodl. Voráček si díky dvěma dnešním asistencím vytvořil nové maximum v NHL, v sezoně má na kontě 82 bodů (19+63). Jeho rekord bylo 81 bodů z ročníku 2014/15.

Výsledky NHL:

Philadelphia - Boston 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)

Branky: 10. a 64. Giroux (na druhou Voráček), 21. Konecny, 46. Patrick (Voráček) - 35. Acciari, 47. Pastrňák, 60. Bergeron. Petr Mrázek odchytal za Philadelphii celé utkání, inkasoval tři góly z 39 střel, úspěšnost zásahů měl 92,3 procenta. Střely na branku: 24:39. Diváci: 19 904. Hvězdy zápasu: 1. Konecny, 2. Provorov, 3. Mrázek (všichni Philadelpia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články