Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Voráček pomohl Philadelphii dvěma góly k výhře v Pittsburghu

New York - Český útočník Jakub Voráček přispěl v NHL dvěma góly k výhře hokejistů Philadelphie v Pittsburghu 6:3. Jeho spoluhráč Jaromír Jágr si proti svému bývalému klubu připsal bod za přihrávku.

Flyers sice po pěti minutách úvodní třetiny prohrávali po gólech Steva Sullivana a Jamese Neala 0:2, ještě do přestávky ale snížil po Jágrově asistenci Claude Giroux. Ve druhé třetině vyrovnal bývalý hráč Penguins Maxime Talbot.

Obrat dokonala Philadelphia v posledním dějství. Voráček nejprve připravil vedoucí branku Flyers pro Wayna Simmondse a sám se pak dvakrát střelecky prosadil. Nejprve ve 47. minutě zvýšil na 4:2 a minutu před koncem střelou do prázdné branky na 6:3.

Pátá Philadelphia se díky vítězství v tabulce Východní konference přiblížila čtvrtému Pittsburghu na rozdíl jediného bodu. Oba pensylvánské konkurenty, kteří na sebe pravděpodobně narazí v play-off, čeká v posledním kole základní části ještě jeden vzájemný zápas.

Pittsburgh - Philadelphia 4:6 (2:1, 0:1, 2:4)

Branky: 2. a 56. Sullivan (na druhou Z. Michálek), 5. Neal, 60. Kunitz - 47. a 59. Voráček, 16. Giroux (Jágr), 22. Talbot, 43. Simmonds (Voráček), 54. Bourdon. Střely na branku: 47:26. Diváci: 18 601.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články