Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Voráček pomohl k výhře Columbusu gólem a dvěma nahrávkami

New York - Útočník Jakub Voráček se v NHL podílel na drtivé výhře Columbusu 8:3 nad Chicagem gólem a dvěma asistencemi. Byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, což se ve čtvrtek povedlo i dalším třem českým hokejistům, kteří si připsali shodně po dvou bodech. Voráček se prosadil v polovině utkání z trestného střílení, které sudí nařídili poté, co ho fauloval v úniku Niklas Hjalmarsson. Potvrdil tím, že po olympijské přestávce je ve skvělé formě, v jedenácti utkáních nasbíral dvanáct bodů za pět branek a sedm přihrávek.

Patrik Eliáš a Martin Havlát zaznamenali stejnou bilanci jednoho gólu a jedné přihrávky. Zatímco Havlát s Minnesotou zvítězil na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení, Eliáš pomohl New Jersey jen k zisku bodu za prohru 3:4 po samostatných nájezdech s New Yorkem Rangers. Oba vítězné týmy spojuje skvělý finiš. Rangers si prodloužení vynutili vyrovnávacím gólem 17 sekund před koncem základní hrací doby. Minnesota v poslední třetině smazala dvoubrankové manko.

"Neměli jsme skvělý start do zápasu, ale od druhé třetiny jsme se výrazně zlepšili a bojovali až do poslední sekundy zápasu. Vyhráli jsme zejména díky výbornému týmovému výkonu a odhodlání," uvedl Havlát. Jedním gólem podpořil Minnesotu, která patří k nejhorším týmům na ledě soupeře, i obránce Marek Židlický. Philadelphie si komplikuje své postavení v elitní osmičce Východní konference, když prohrála šest z posledních sedmi utkání a propadla se na sedmé místo.

Zaváhání Flyers ale nevyužily Atlanta ani Boston, kterému nepomohly dvě finální přihrávky Davida Krejčího, třetí hvězdy utkání, a doma prohrál s Tampou Bay 3:5. Krejčí stejně jako Voráček v závěru základní části NHL zlepšil produktivitu, když v pěti z minulých osmi utkání nasbíral vždy dva kanadské body. Jednička draftu 2008 se dvěma zásahy vyrovnala v čele kanonýrů soutěže Alexandru Ovečkinovi a Sidneymu Crosbymu. V dresu Bostonu chyběl Vladimír Sobotka, jenž kvůli zranění hlavy nedohrál minulý zápas.

Pavelec ani Vokoun své týmy k výhrám nedovedli

Oba čeští brankáři Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec inkasovali jen dvakrát, žádný z nich ale svůj tým nedovedl k vítězství. Vokoun, jemuž trenér Floridy DeBoer v minulých dvou zápasech dopřál odpočinek, zastavil 27 střel Montrealu, ale tradičně doplatil na nízkou produktivitu spoluhráčů. Kontaktním gólem vykřesal pro Panthers v závěru naději Radek Dvořák, ale při hře bez brankáře inkasovali další dva góly a prohráli 1:4. Výhru Montrealu pojistil i Tomáš Plekanec a nedopustil opakování scénáře z minulého zápasu, kdy jeho tým přišel v posledních dvou minutách o dvoubrankový náskok a nakonec prohrál na nájezdy.

Pavelec vychytal pro Atlantu, která je devátá ve Východní konferenci, alespoň bod, když Thrashers doma prohráli s Torontem až v prodloužení 1:2. Za českým brankářem zvonily tyčky, které soupeř trefil hned čtyřikrát. "Měli jsme v zápase štěstí. Klidně jsme mohli prohrát 1:5," přiznal mladý gólman.

Definitivně si zajistili účast v bojích o Stanleyův pohár hokejisté San Jose. Doma přehráli Dallas 3:0 a jsou druhým týmem soutěže, který pokořil stobodovou hranici. Hlavním strůjcem vítězství byl brankář Jevgenij Nabokov, jenž zlikvidoval 27 střel a připsal si 50. čisté konto v kariéře.

Po dvouzápasové absenci způsobené zraněním v horní části těla se do sestavy St. Louis vrátil obránce Roman Polák a jednou asistencí pomohl k výhře 3:1 nad Los Angeles. Jeho tým ještě živí teoretickou naději na postup do play-off, když na osmý Detroit ztrácí devět utkání před koncem základní části osm bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články