Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Voráček pomohl dvěma asistencemi Columbusu do play off

New York - Český útočník Jakub Voráček pomohl v pátečním utkání NHL dvěma asistencemi k vítězství Columbusu 5:3 nad Chicagem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Jednou přihrávkou přispěl k výhře Blue Jackets i obránce Jan Hejda, jehož střelu dorazil do brány Antoine Vermette. Hokejisté Columbusu si připsali čtvrtou výhru v řadě a v boji o premiérovou účast v play off si upevnili šestou pozici v Západní konferenci, ve které mají sedmibodový náskok před devátou Minnesotou.

Hokejisté Columbusu do utkání výborně vstoupili. Už po 45 sekundách otevřel skóre Vermette a o deset minut později po Voráčkově přihrávce zvýšil Kristian Huselius. Přesto se hosté ještě před druhou přestávkou dostali Vermettovým gólem znovu do vedení. Kanadský útočník se po odchodu z Ottawy v Columbusu chytil a bodoval v každém ze čtyř utkání. Celkově posbíral šest bodů za tři branky a shodný počet asistencí.

"Je pro nás velkou posilou," ocenil výkon nového svěřence trenér Columbusu Ken Hitchcock, jehož potěšil i gólman Wade Dubielewicz, který v brance nahradil Steva Masona. "Potřebovali jsme ho a on dokázal zapadnout," prohlásil o gólmanovi, kterého si manažeři Blue Jackets stáhli v lednu z listiny volných hráčů, kam byl zařazen po návratu z Kazaně. Kanadský gólman v teprve třetím odchytaném zápase v novém působišti zlikvidoval 27 z 30 střel soupeře a připsal si první výhru téměř po roce.

Columbus na začátku závěrečné třetiny gólem Raffiho Torrese po další Voráčkově přihrávce opět odskočil soupeři na dvě branky, ale Chicago využitou přesilovkou v 55. minutě ještě utkání zdramatizovalo. Definitivní pojistku zařídil až kapitán Blue Jackets Rick Nash střelou do prázdné branky.

Chicagu nepomohl ani návrat Havláta 

Do sestavy Chicaga se vrátil po jednozápasové absenci kvůli zranění nohy český útočník Martin Havlát. Mladoboleslavský rodák, jenž si od prvního ledna vylepšil statistiky o 12 branek a 19 asistencí v 30 zápasech, se však proti Columbusu bodově neprosadil.

V dalším pátečním zápase zařídil výhru Vancouveru nad Los Angeles Henrik Sedin dvěma góly během třiceti sekund závěrečné třetiny. Hokejisté Canucks uspěli v domácím prostředí poosmé za sebou a v tabulce Západní konference jim patří pátá příčka o bod před Columbusem.

Výsledky:
Chicago - Columbus 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Branky: 22. Seabrook, 24. Versteeg, 55. Kane - 1. a 38. Vermette (na první Hejda), 12. Huselius (Voráček), 44. Torres (Voráček), 60. Nash. Střely na branku: 30:22. Diváci: 22 176.
    
Vancouver - Los Angeles 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Branky: 49. a 50. H. Sedin, 11. Burrows, 18. Sundin - 47. Frolov, 48. Kopitar. Střely na branku: 32:26. Diváci: 18 630

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články