Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Voráček nabral svalovou hmotu a na ledě se cítí výborně

Praha - Hokejista Jakub Voráček bude v nové sezoně zámořské NHL obhajovat pozici nejproduktivnějšího českého hráče. Dobře si uvědomuje, jak těžce se body v prestižní lize sbírají. Pokořit magickou stovku v jedné sezoně by ho lákalo, ale mnohem radši by si s Philadelphií po letošní odmlce opět zahrál play-off.

Jakub Voráček
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

"Těžko říci, zda můžu udělat 100 bodů. Mám natrénováno více než loni. Poslední dva měsíce jsem byl v Montrealu. Jestli tam je možnost udělat 100 bodů, to vážně nevím, ale radši bych jich udělal 75 za předpokladu, že bychom se pak dostali s Philadelphií do finále Stanley Cupu," řekl šestadvacetiletý forvard.

Trénink přitom nezvolil vysloveně vydatnější. "Ale jsem zase o rok starší a tělo ten trénink bere také trošičku jinak. Nabral jsem trochu více svalové hmoty, než jsem měl v minulých letech, ale je důležité, že váha mi zůstala stejná jako loni v létě. Byl jsem zase na dietě po celou dobu a je to vidět. I na ledě se cítím výborně," pochvaloval si Voráček.

Do Montrealu za letní přípravou se vydal již páté léto. "Ta příprava je vydatná, ale na druhou stranu nám to s Jirkou Hudlerem, co tam spolu trénujeme, pomáhá. Právě s Jirkou jsme společně trénovali a poslední tři roky jdeme nahoru, oba jsme skončili v první desítce kanadského bodování. Asi něco děláme správně a já jsem hrozně rád, že to takhle klape. Snad to bude takhle i do budoucna," přál si Voráček.

Vedení Flyers od něho prý očekává stejné věci, jež předváděl v posledních letech. "Cíl je stejný - vyhrát Stanley Cup. Ten tým má ohromný potenciál do dalších let a jsem rád, že jsem jeho součástí," prohlásil Voráček. Ozvaly si i některé hlasy a předpovědi ze zámoří, které příliš nevěří, že je Voráček schopen opětovně nastřádat přes 80 bodů. "Není to jednoduché udělat zase 80 bodů, možná udělám 70 a všichni budou říkat, že jsem si ten kontrakt nezasloužil. Když ale uděláme play-off s Philadelphií, bude mi to šumák," prohlásil Voráček.

Nová smlouva mu kromě vyšších očekávání přináší zároveň i klid. Nemusí se zabývat budoucností. "Já měl štěstí, že jsem zatím měnil jen dva kluby, stěhoval jsem se jen jednou. Když přijedeš do kempu a jsi ve svém, máš čistou hlavu. Ale takovou pozici jsem si vypracoval a jsem za to rád."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články