Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Voráček: Na šampionát se těším, Paříž je moje oblíbené město

České Budějovice ‒ Znovu po roční přestávce se Jakub Voráček chystá na světový šampionát. Loni turnaj vynechal, protože s Philadelphií hrál play-off NHL. Letos Flyers do bojů o Stanleyův pohár nepostoupili a produktivní útočník okamžitě kývl na nabídku reprezentačního trenéra. "Loni jsem na mistrovství světa nebyl, letos jsem chtěl jet. Moc se těším," řekl Voráček.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

K reprezentaci se po českobudějovickém turnaji připojí i útočník Montrealu Tomáš Plekanec. "On jel vždycky, když mohl, bude to pro nás posila. Moc lidí asi nečekalo, že Montreal vypadne v prvním kole play-off," řekl Voráček.

Právě Plekanec bude patrně kapitánem českého výběru. Pokud by útočník Montrealu nedorazil, zastával by tuto funkci Voráček. "Ale to vůbec neřeším, nepřemýšlel jsem o tom," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček: Vždycky jsem rád, když můžu na mistrovství přijet

V současném českém výběru figuruje vedle Voráčka dalších pět posil z NHL. S týmem se připravují Radko Gudas, Jakub Kindl, Petr Mrázek a Michal Kempný. Další v pořadí bude Plekanec.

"Může to být výhoda, že tu je tolik hráčů z NHL. Ale důležité je, aby se udělala dobrá parta. Pak se může stát cokoliv," řekl Voráček.

Útočníka Philadelphie těší, že se šampionát uskuteční v Paříži. "Je to moje oblíbené město. Byl jsem tam párkrát na tenise na French Open. Mně se Paříž hrozně líbí," přiznal sedmadvacetiletý hráč.

Voráček se naopak těší, že se na světovém šampionátu potká s řadou spoluhráčů z Philadelphie. Flyers mají například hned několik hráčů v kanadském výběru. "Je to vždycky specifické, když nastoupíte proti klukům, které znáte," uvedl Voráček.

Kladenský odchovanec doufá, že po šampionátu se v národním dresu objeví znovu i příští rok na olympijských hrách. I když vedení NHL zatím nepřistoupilo na to, že soutěž na olympiádu přeruší.

"Já věřím, že se to změní, a věřím, že pojedeme. Síla hráčů by měla být taková, abychom to rozhodnutí změnili. Každý hráč chce jet. Olympiáda je největší hokejový turnaj. Byla by škoda, kdybychom tam nebyli. Majitelé nás platí, ale posledních pět olympiád to problém nebyl," dodal Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články