Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Voráček: Měli jsme dát gól dřív, zápas by vypadal úplně jinak

Paríž - Poosmé za sebou nestačili čeští hokejisté na Kanadu, v úvodním duelu mistrovství světa v Paříži podlehli obhájcům prvenství 1:4. Podle kapitána Jakuba Voráčka ale český tým neodehrál špatný zápas, jen nedokázal překonat kanadského gólmana Calvina Pickarda.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Neodehráli jsme špatný zápas, měli jsme hrozně moc šancí, ale nemohli jsme dát gól. Položila nás třetí branka Kanady, co jsem viděl ze střídačky, tak to vypadalo jako ofsajd. Ale měli jsme dát gól v první nebo druhé třetině, zápas by pak vypadal úplně jinak," řekl Voráček.

Český tým podle něj doplatil na slabou produktivitu. "My jsme neměli problém se sehraností, dokázali jsme se do šancí dostat. Chyběl nám ale možná větší cit nebo klid v zakončení. Podařilo se nám snížit, bohužel jsme nepřidali druhou branku a místo toho inkasovali," uvedl Voráček.

Stejně jako bek Radko Gudas se Voráček na ledě potkal hned se čtyřmi spoluhráči z Philadelphie - Claudem Girouxem, Travisem Konecným, Braydenem Schennem a Waynem Simmondsem. Právě Gudas se v první třetině dostal do konfliktu s kanadským kapitánem Girouxem. "To je normální, to je hokej. Oni jsou dobří kamarádi, po zápase si podají ruku a jde se dál," mávl nad situací rukou Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články