Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Voráček: Lepší prohrát teď než ve čtvrtfinále

Paříž – Poslední zápas před čtvrtfinále českým hokejistům nevyšel a se Švýcarskem prohráli 1:3. Kapitán Jakub Voráček nehledal výmluvy a ocenil výkon soupeře. Dodal také, že lépe prohrát nyní, než v play-off.

Jakub Voráček v utkání se Švýcarskem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byl to těžký zápas. Oni výborně blokovali střely, byli v lajnách. Snažili jsme se je přebruslit v útočné třetině, strašně jsme se nadřeli na každou šanci. Chce to trošku zjednodušit hru. Když blokují střely, tak se snažíte najít extra nahrávku. Lepší prohrát teď než ve čtvrtfinále," řekl Voráček.

Češi už od druhé minuty prohrávali po trefě Vincenta Praplana. Sami se těžko prosazovali proti soupeřově defenzivě a od poloviny utkání navíc doháněli dvoubrankovou ztrátu. "Oni hráli v pěti kolem branky, není to tak jednoduché se tam dostat," navázal. "Postavili se tam. Nechali nám ten vnějšek, když jsme se snažili vystřelit, tak tam nikdo nebyl a nebo jsme tam ten puk nedostali. Musíme na tom zapracovat," podotkl Voráček.

Po trefě Romana Červenky na 1:2 Češi výrazně ožili, ale na vyrovnání nedosáhli a v 53. minutě pojistil švýcarskou výhru Damien Brunner. "Když jsme dali gól, tak jsme hráli líp. Ve třetí třetině jsme se tam snažili dostat, pár šancí tam bylo, že by to byly loženky, to se říct nedá. Musím dát kredit Švýcarům," prohlásil Voráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články