Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Voráček kvůli únavě vzdal start na MS, nepojedou ani Zacha se Sekáčem

Nejproduktivnější Čech v NHL Jakub Voráček se hokejového MS v Dánsku kvůli únavě nezúčastní. Zdravotní potíže vyřadily další útočníky - Pavla Zachu z New Jersey a Jiřího Sekáče, čerstvého vítěze Kontinentální ligy s Kazaní. Naopak stále existuje možnost, že tým posílí bek Radko Gudas, Voráčkův spoluhráč z Flyers.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Osmadvacetiletý Voráček se po výstupní prohlídce omluvil generálnímu manažerovi reprezentace Jiřímu Fischerovi. "Na rovinu mi říkal, že by si rád odpočinul. Za posledních pět sezon odehrál 450 zápasů a je ve fázi kariéry, kdy věří, že z pořádné přípravy během léta bude těžit několik dalších let," řekl Fischer.

Zacha neprošel výstupní prohlídkou. Po sezoně čeká jednadvacetiletého útočníka, jenž má za sebou druhý kompletní ročník v NHL, menší operace zápěstí a vedení Devils mu účast na světovém šampionátu nedoporučilo. "Doktoři mu budou muset uvolnit cystu ze zápěstí a potřebuje několik týdnů na rekonvalescenci," uvedl Fischer.

Pětadvacetiletý Sekáč hrál play-off KHL se zlomenou rukou. "Navíc měl k tomu problémy s vazy a napůl odštípnutou chrupavku. Čekají ho teď tři týdny rehabilitace," sdělil generální manažer národního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Voráček, Zacha a Sekáč na hokejové MS nepojedou

"Samozřejmě nás ty omluvenky mrzí, protože hráči NHL mají velkou kvalitu. A minimálně Kuba Voráček s Jirkou Sekáčem také velké zkušenosti s reprezentací. Je to určitě oslabení, ale musíme se s tím vyrovnat. Kluci, co jsou v týmu, podávali dosud velmi dobré výkony. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál," konstatoval asistent trenéra Jiří Kalous.

Rozhodnutí Voráčka, mistra světa z roku 2010, plně chápe. "Jde vždy nejvíc o ten vlastní pocit hráče. Pokud se necítí, že tam může odevzdat všechno, ta únava pak hraje velkou roli i v hlavě. A je lepší, když hráč na rovinu řekne, že se cítí unavený, než aby přijel a nepodával stoprocentní výkony," prohlásil Kalous.

"Tihle kluci jsou ve fázi, že když přijedou, tak chtějí a odevzdávají právě těch 100 procent. Když cítí, že by to na tohle maximum nešlo, tak se radši omluví," dodal.

Gudas avizoval velký zájem pomoci národnímu týmu. Sedmadvacetiletý důrazný zadák však má teprve absolvovat s vedením Flyers výstupní pohovory a pak sdělí Fischerovi, zda jeho účasti na MS nestojí nic v cestě. "Doufáme, že výstupní prohlídka bude jen formalita a Philadelphia ho pustí," uvedl již v úterý Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články