Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Voráček je zřejmě v pořádku, před zápasem s Nory bez problémů absolvoval trénink

Paříž – Obavy ohledně zdravotního stavu Jakuba Voráčka se nejspíš nenaplnily. Kapitán české reprezentace, který byl otřesený po souboji v utkání s Finskem a zápas nedohrál, bez omezení absolvoval trénink před čtvrtečním zápasem proti Norsku. Zda ale nastoupí, se rozhodne až před utkáním.

Jakub Voráček (vlevo) na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zda Voráček nastoupí ve čtvrtek proti Norsku, se rozhodne v den zápasu. Hvězda Philadelphie po tréninku s novináři nemluvila. Asistent trenéra Jaroslav Špaček uvedl, že bude záležet na hráčových pocitech.

Voráček odstoupil z pondělního utkání s Finskem po nárazu do mantinelu. Úterní vyšetření v nemocnici ale neprokázala, že by sedmadvacetiletý útočník měl otřes mozku. "Hned po tréninku je těžké říct, jak se cítí. Šel do plného zatížení, což je dobře. Odpověď na otázku, zda bude schopen hrát, budeme znát spíše dnes večer nebo ve čtvrtek ráno," řekl Špaček novinářům.

Vedení národního týmu nejspíš na nejproduktivnějšího českého hráče na turnaji nebude tlačit, aby hrál. "Musíme to nechat na něm a na doktorovi. Prošel prohlídkou, vše vypadá dobře, ale nikdo mu do hlavy nevidí. Uvidíme, jak se bude sám cítit. Až po zatížení se opravdu ukáže, jak na tom tělo je," zdůraznil Špaček.

Je nám líto, video expirovalo.
Špaček o Voráčkovi: Šel do plného zatížení. Necháme to na něm

Výhodou je, že reprezentace měla v úterý a dnes na MS volno. Voráček tak má čas na to, aby se vyrovnal s následky faulu útočníka Oskara Osaly. "Na soupisce máme třináct útočníků. I kdyby měl dostat volno, tak to není problém. Turnaj je dlouhý a hlavní zápasy teprve přijdou," uvedl Špaček.

Zdravotní stav Jakuba Voráčka má vliv i na to, zdali se k týmu připojí útočník St. Louis Vladimír Sobotka. "Jsme v situaci, že nevíme, co bude s 'Vorasem'. Na soupisce máme ještě dvě volná místa a počkáme, jak se Kuba bude cítit. Pak budeme reagovat. Musíme brát také ohled na to, kdyby se nám zranil nějaký obránce, museli bychom na soupisku zapsat jiného beka," prohlásil generální manažer Martin Ručinský v úterý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články