Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Voráček dotáhl Flyers k triumfu, Polák při jubileu propálil Mrázka

New York – Vstřelili sice jen dva góly, ale ty hokejistům Philadelphie bohatě stačily. A v obou měl prsty Jakub Voráček. Nejproduktivnější Čech v NHL gólem a asistencí dotáhl Flyers k vítězství na ledě New Yorku Rangers 2:0 a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Mezi střelce se zapsal i obránce Roman Polák, který při svém 600. utkání v zámořské soutěži propálil Petra Mrázka a přispěl tím k triumfu Toronta 4:0 v Detroitu.

Jakub Voráček se raduje z výhry s brankářem Philadelphie Stevenem Masonem
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Kostas Lymperopoulos

Polák zvýšil v závěru druhé třetiny na 2:0 s notnou dávkou štěstí. Střela ostravského rodáka od modré čáry mířila mimo branku, ale puk si do vlastní sítě srazil nohou u pravé tyčky stojící Jonathan Ericsson. "Spoluhráči mi říkali, že bych měl ve svém 600. utkání skórovat. Jsem rád, že se mi to povedlo, i když jsem k tomu potřeboval hodně štěstí," řekl Polák ke své třetí trefě v sezoně.

Švédský obránce Ericsson zavinil i první gól, když ztratil před brankou kotouč, čehož pohotově využil Auston Matthews a Mrázka překonal bekhendovým pokusem nad lapačku. Zbývající dvě trefy přidali v poslední části James van Riemsdyk a Nikita Sošnikov.

"Věděli jsme, že včera hráli prodloužení (v Bostonu). Snažili jsme se proto využít naši rychlost, hodně bruslit a utahat je," řekl k taktice Polák.

Gólman Frederik Andersen podpořil výhru 22 zásahy, připsal si druhou nulu za sebou a třetí v sezoně. Toronto se navíc posunulo i na příčku znamenající postup do play-off. Právě angažování dánského gólmana má podle kouče Maple Leafs Mikea Babcocka velký podíl na tom, že by si mohlo Toronto po letech zahrát i v bojích o Stanleyův pohár.

"Cítili jsme, že máme dobrý tým, ale potřebovali jsme stabilitu v brance. A při výběru jsme měli šťastnou ruku," řekl kouč.

Naopak Detroit klesl až na dno Východní konference, která je ale nesmírně vyrovnaná - od 6. do 16. (posledního) místa je rozdíl jen osm bodů. Red Wings chybí body ze zápasů v brance s Mrázkem, který si z posledních devíti startů připsal jen jednu výhru. "Musím zůstat pozitivní a dřít," prohlásil český gólman.

V Madison Square Garden se na úvodní gól čekalo až do 47. minuty, v níž Voráček způsobil v přesilové hře svou střelou závar. V něm si našel puk Wayne Simmonds a bekhendem skóroval.

Vzápětí český útočník biliardovým způsobem pojistil vedení Flyers. Kladenský odchovanec vypálil a odražený puk prošel do branky od pravé i levé brusle Michaela Grabnera a následně ještě i od levé tyčky. Philadelphia poté kontrolovala zbytek utkání a soupeři povolila už jen jednu střelu.

"Připomnělo mi to, jak jsme hráli během série deseti výher v řadě," přirovnal Voráček zápas k téměř dva měsíce starému úseku. Od té doby vyhráli Flyers jen pět ze 17 utkání. Jejich gólman Steve Mason na ledě New York Rangers zaznamenal celkově 34 zásahů a připsal si po deseti měsících čisté konto.

Nulu vychytal také Cam Talbot, který zlikvidoval 26 střel Anaheimu a dovedl Edmonton k výhře na ledě soupeře 4:0. Na gólmana Oilers si nepřišel ani Ondřej Kaše, jenž se ocitl za stavu 0:1 na chvíli sám před Talbotem. Vzápětí hosté v rozmezí 38. až 42. minuty přidali zbývající tři góly. Dvakrát se trefil Leon Draisaitl.

Výsledky NHL:

Detroit - Toronto 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky: 6. Matthews, 36. Polák, 45. Van Riemsdyk, 49. Sošnikov. Střely na branku: 22:28. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, inkasoval čtyři branky z 28 střel a úspěšnost zásahů měl 85,71 procenta. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Andersen, 3. Gardiner (všichni Toronto).

NY Rangers - Philadelphia 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 47. Simmonds (Voráček), 50. Voráček. Střely na branku: 34:26. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Mason, 2. Voráček, 3. Simmonds (všichni Philadelphia).

Colorado - Vancouver 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky: 37. Rantanen, 47. Nieto - 7. a 52. Baertschi, 28. Granlund. Střely na branku: 32:41. Diváci: 12 819. Hvězdy zápasu: 1. Baertschi (Vancouver), 2. Pickard, 3. Nieto (oba Colorado).

Anaheim - Edmonton 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky: 26. a 42. Draisaitl, 38. Nugent-Hopkins, 40. Kassian. Střely na branku: 26:23. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Talbot (Edmonton), 2. Fowler (Anaheim), 3. Draisaitl (Edmonton).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články