Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Voráček: Bohužel nám tam nic nepadalo, Norové hráli velmi disciplinovaně

Paříž - Ačkoliv jeho start v utkání proti Norům nebyl jistý, Jakub Voráček nakonec do hry nastoupil. Český tým vybojoval v těžkém souboji s norskými hokejisty výhru 1:0 až v prodloužení. Podle kapitána národního týmu byl duel náročný, Norové hráli dobře především v obranném pásmu a bylo těžké se proti nim prosadit. 

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Češi po prohře s Kanadou (1:4) a výhře nad Běloruskem (6:1) předvedli proti Finsku obrat z 0:3 na 4:3 po samostatných nájezdech, ale proti Norům se jim nepodařilo střelecky navázat na závěr minulého duelu. "My jsme se v útočné třetině špatně dostávali do brankových příležitostí. Norové stáli v pěti okolo brány. Mně to přišlo, že to byl nejtěžší zápas na turnaji, Norové hráli velmi disciplinovaně," komentoval utkání s Norskem Voráček.

Podle českého kapitána hráli Seveřané velmi dobře, především ve svém obranném pásmu se nedopouštěli chyb. "Já jsem čekal, že Norové trochu povolí. Ve třetí třetině jsme začali trochu lépe bruslit, posledních deset minut jsme si vytvořili pár šancí, ale bohužel tam nic nepadlo. Oni jen čekali na brejky a stáli vzadu v obranné třetině kolem brány. Pár střel jsme měli, Radko Gudas měl pár dobrých šancí, škoda, že to tam nepadlo," ohodnotil výkon českého týmu Voráček.

Až do čtvrtka byla účast Voráčka v duelu s Nory nejistá. Utkání s Finskem opustil český kapitán po zákroku Oskara Osaly otřesený, ale po dvou dnech volna byl na čtvrté vystoupení Čechů na turnaji připravený. Podle svých slov je už v pořádku. "Kdybych se necítil, tak bych hrát nešel, nenastoupil bych. Já jsem včera šel na trénink a bylo to dobré, tak jsem si řekl, že chci ten zápas odehrát, " vysvětlil Voráček. 

Zápas se ale nevyvíjel podle jeho představ i přesto, že ve třetí třetině si Češi vytvořili několik dobrých příležitostí. "My jsme se do ničeho nedostávali v podstatě celý zápas. Samozřejmě, tempo bylo lepší ve třetí třetině, kdy jsme to stáhli na tři lajny. Ale bylo by to něco úplně jiného, kdybychom šance využili. Dali jeden dva góly," prohlásil sedmadvacetiletý kladenský odchovanec.

Mrzelo jej, že český tým měl v zápase jen dvě početní výhody. "Přesilovky jsme hráli dobře. To není problém. Dostali jsme dvě a pak dali rozhodčí pryč píšťalky. Za co nás vyloučili na začátku třetí třetiny, tam bylo tak pětkrát šestkrát z jejich strany. My už pak žádnou nedostali. Doufal jsem, že přijde. Nepřišla," uvedl.

Byl ale rád, že tým dosáhl na výhru, i když až v nastavení. "Všichni jsme čekali, že vyhrajeme v základní hrací době, jenže ten hokej už se tak vyrovnává. Beru to tak, že výhra je výhra," okomentoval Voráček dvoubodový zisk.

Národní tým čeká v pátek střet se Slovinskem. Podle Voráčka je důležitá především první branka, která může týmu výrazně pomoci. "Zápas se Slovinci bude podle mého názoru úplně jiný. Musíme dát rychlý gól a pak se nám to otevře," zakončil Voráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články