Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vondrka: Možná to ani nebyl hokej, ale za výhru jsme rádi

Chomutov – Chomutovští Piráti sice na úvod sezony proti Karlovým Varům nezářili, přesto dokázali navázat na výbornou bilanci z domácího ledu v minulém ročníku extraligy, kdy byli před svými diváky třetím nejlepším celkem soutěže. Domácí kapitán Michal Vondrka přiznal, že výhra 3:2 se nerodila snadno. Z předvedené hry nadšený rozhodně nebyl. 

Sport
zdroj: ČT4

"Byl to dnes takový divný hokej. Možná to ani nebyl hokej, spíš holomajzna. Vůbec se mi to nelíbilo. Bylo to upracované. Měli jsme po celý zápas převahu, oni měli takové kontry. V těch nebezpečných situacích nás podržel Jánko Laco, chytal výborně, ale i to k tomu patří. Jsme samozřejmě rádi za to, že jsme vyhráli, protože začátek soutěže je vždycky důležitý," řekl po utkání čtyřiatřicetiletý útočník.

Na druhou stranu si byl dobře vědom řady nedostatků. "Musíme zlepšit nějaké věci, protože chybami, které jsme dělali, jsme soupeři nabízeli šance sami. Toho se musíme vyvarovat. V takhle vyrovnaném utkání by se neměly stávat," přiznal Vondrka.

Dvě minuty před koncem vstřelil gól na 3:1, jenž se ukázal jako vítězný, neboť Vladimír Sičák stihl ještě snížit. Vondrka tak odčinil dvě vyloučení na přelomu druhé a třetí třetiny. "Popravdě řečeno jsem čekal, jestli nepůjdu ještě párkrát ven, ale místo toho přišel gól a já jsem za něj hrozně rád. Je to vždycky povzbuzení, když to tam padne hned takhle ten první zápas," pochvaloval si.

Karlovy Vary jsou sice mnohými pasovány do role otloukánka soutěže, ale českobudějovický rodák se s tím i s ohledem na dnešní zápas neztotožňuje. "Mají velkého gólmana (David Honzík, pozn. autora) a chytal celkem dobře. Měli jsme tam spoustu střel, jenže on je pochytal. Kdyby tam pustil dva tři góly, tak by ten zápas byl už rozhodnutý, ale zachytal jim dobře. A Vary jsou každopádně houževnatým týmem," zakončil Vondrka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články